Lemon Curd

Postat de mitinita in Retete diabetici
30 Apr 2015 | 5431 vizualizari
Lemon Curd

Lemon curd este o crema de lamaie, cu un gust intens. Pentru ca sunt in perioada in care am grija cat zahar consum, am apelat la indulcitorul natural cu gust stabilizat Green Sugar si am folosit cinci linguri, cantitate care a fost perfecta pentru mine. Acest indulcitor nu are gustul amar specific steviei si are 0 calorii, deci nu a mai fost nevoie sa le numar. Am folosit cinci linguri de indulcitor, lemon curd-ul a fost acrisor cu un gust pronuntat de lamaie, exact asa cum imi place mie. Bineinteles ca se mai poate adauga indulcitor natural Green Sugar, daca il vreti mai dulce.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 5 linguri indulcitor natural Green Sugar
  • sucul proaspat stors de la 2 lamai mari
  • 50 g unt
  • coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Intr-un bol de inox, punem cele trei oua, indulcitorul natural Green Sugar si sucul de lamaie si amestecam cu un tel sau cu o spatula.

Punem bolul de inox deasupra unei craticioare in care fierbe apa (la bain-marie) si amestecam pana se ingroasa si capata consistenta smantanei. Va dura cam 10 minute.

Luam bolul deoparte si adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se incorporeaza si s-a topit. Acoperim cu folie alimentara. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi punem la frigider.

Se poate prepara cu cateva zile inainte de a fi folosit, ba chiar si cu o saptamana.

Se poate folosi la tarte, muffins, cupcakes sau diferite prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon Curd" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu lemon curd si crema de ciocolata (Vali 61 )

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu lemon curd si crema de ciocolata (Vali 61 )

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana isi maresc volumul, se adauga nuca macinata si faina, se omogenizeaza, la final se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema lemon curd

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema lemon curd

Blatul: Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc, adaugati uleiul. Incorporati faina, nuca macinata, praful de copt si vanilia. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2015, 08:29
mmm
la 30.04.2015, 08:34
la 30.04.2015, 08:39
N-am facut pana acum, desi e pe lista de mult.
la 30.04.2015, 08:57
la 30.04.2015, 09:00
Bravo!!! Stiu cat e de bun

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking