Lichior de grepfrut (grape-fruit)

Postat de RODIMUR in Bauturi
14 Iun 2018 | 3675 vizualizari
Lichior de grepfrut (grape-fruit)

Îmi place să prepar singură, în casă, băuturi dulci, slab alcoolizate, dar parfumate și ecologice, fără coloranți și aditivi alimentari, periculoși pentru sănătate. De data aceasta am preparat un lichior de grepfrut, asemănător cu Limoncello, delicios, dulce-amărui, un digestiv perfect, rafinat și cu totul special. Am primit rețeta de la o doamnă pe care o prețuiesc nespus și am schimbat doar cantitățile unor ingrediente, în conformitate cu experiența dobândită în prepararea lichiorurilor, dar și cu alte informații, iar rezultatul a fost surprinzător de plăcut. Mai bun decât acest lichior a fost doar cel de portocale, preparat după o rețetă franceză. Din pulpa de grepfrut am făcut, așa cum am fost învățată, un suc, care, păstrat la congelator, s-a transformat în cuburile de gheață care au parfumat și aromatizat și mai mult lichiorul preparat. În acest fel, am folosit nu doar coaja de grepfrut, ci și pulpa, iar lichiorul este cu adevărat de calitate și delicios, de mare rafinament.

Ingrediente

  • 3 grepfrut mari
  • 500 ml vodkă
  • 350 grame de zahăr tos
  • 350 ml apă

Mod de preparare

Dacă fructele nu sunt BIO, se țin 5 minute într-un vas cu apă foarte caldă. Cu un burete moale, nu abraziv și cu un detergent simplu, fără balsam se spală foarte bine coaja fructelor. Se clătesc fructele îndelung, cu apă caldă, după care se țin timp de 30 secunde, maxim 1 minut, în apă clocotită. După această operațiune, fructele se răcesc imediat sub jet de apă și se șterg cu un prosop din hârtie absorbantă.

Se curăță coaja fructelor, foarte fin, cu un cuțit foarte ascuțit și cu lama subțire. Cojile de grepfrut se pun într-un recipient din sticlă cu gura largă, ce poate fi închis etanș. Se toarnă alcoolul peste cojile de grepfrut, se închide ermetic recipientul și se depozitează într-un loc întunecat și răcoros timp de 3-4 săptămâni. Se agită vasul, din când în când.

Pulpa de grepfrut se mixează în blender, în 3-4 reprize, de câte 4-5 secunde, iar sucul rezultat se toarnă în pungi pentru cuburi de gheață, care se pun la păstrare în congelator, până când va fi gata lichiorul.

După prima etapă de macerare, se strecoară lichiorul într-o sticlă care se închide etanș.

Se face un sirop din 350 ml de apă și 350 grame de zahăr tos și când este bine legat, se ia de pe foc și se lasă la răcit. Când siropul s-a răcit complet, se toarnă în sticlă, peste lichiorul de grepfrut, se închide sticla etanș, se agită bine și se mai lasă la macerat, încă 1-2 săptămâni. Când se termină și cea de-a doua etapă de macerare, se filtrează, printr-o strecurătoare deasă prevăzută cu tifon dublu și se pune în sticle, închise ermetic.

La servire, în paharul cu lichior se adaugă 2-3 cuburi de suc de grepfrut, de la congelator. Se consumă rece.

Lichiorul de grepfrut mai poate fi consumat în combinație cu șampanie rece (sec), tot așa după cum sucul de grepfrut, la cubulețe, poate răci și parfuma o cupă de șampanie demisec.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de grepfrut (grape-fruit)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lichior-crema de ciocolata - Reteta nr. 200

Postat de RODIMUR

Lichior-crema de ciocolata - Reteta nr. 200

Ciocolata se rupe în bucățele, se pune într-un vas încăpător în care se va prepara lichiorul, se adaugă 1 pahar de lapte (de 100 ml) și se topește la foc mic, ca să...

Citeste continuarea

Healthy Smoothie cu Catina si seminte Chia

Postat de Adi_Caradeanu

Healthy Smoothie cu Catina si seminte Chia

Spalati bine catina. Introduceti toate ingredientele in blender si mixati timp de 45 - 60 secunde. Turnati sucul in pahar si presarati seminte de chia.

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2018, 09:51
la 16.06.2018, 10:00
la 16.06.2018, 10:34
Mulțumesc frumos, Daniela!
la 16.06.2018, 16:15
Foarte interesant! Noroc!🍸🍸
la 16.06.2018, 16:48
Și foarte bun...! Mulțumesc frumos, Miki!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking