Lichior de gutui

Postat de RODIMUR in Bauturi
5 Dec 2017 | 2621 vizualizari

Pe vremea gutuilor gălbioare și parfumate am găsit pe un site francez această rețetă de lichior și m-am gândit să-l prepar, pentru că nu sunt adepta băuturilor tari. Dar un lichior dulce, preparat în casă, fără conservanți, coloranți și alți "-anți", mai merge, din când în când... Preparatul a stat o lună la macerat, iar rezultatul nu a fost tocmai pe măsura așteptărilor mele, pentru că gustul de gutui este oarecum acoperit de singurul anason stelat care intră în componență. Aici este și vina mea, pentru că înjumătățind ingredientele, ar fi trebuit să pun doar 1/2 anason stelat... Îmi place anasonul și ca urmare, am pus deja la macerat un lichior de anason (ca să-mi amintească de Mărgelatu!), dar aș fi vrut ca acest lichior să aibă un gust mai accentuat de gutui. Apoi, feliile de gutui rețin cam mult alcool și nefiind fructe suculente, nu pot aroma suficient un lichior... În fine, rămâne să meditez la o perfecționare a modului de preparare, dacă va fi posibil...

Inapoi la reteta

Comentarii (27)

la 06.12.2017, 21:48
Primesc si eu?
la 06.12.2017, 22:12
Cum să nu primești, dragă Cris? Din toată inima!
la 07.12.2017, 06:59
Interesant!🥂Noroc!🥂
la 07.12.2017, 07:21
Noroc, Kytz!
la 07.12.2017, 09:19
Interesant lichiorul tau , as gusta nitel . Eu fierb putin gutuile inainte sa pun peste ele alcool
la 07.12.2017, 10:05
Anca, îți mulțumesc că mi-ai împărtășit din experiența ta! Oricum, voiam să îmbunătățesc rețeta, așa că poate că voi face așa cum spui tu la toamna următoare. Eu am urmat întocmai o rețetă de pe un site francez (cu excepția faptului că am pus cu 1/2 anason în plus)...
la 07.12.2017, 11:13
interesanta reteta.Imi imaginez ce parfum are!
la 07.12.2017, 11:56
Mulțumesc frumos, Ksenya!
la 08.12.2017, 16:52
Super! Imi place cum arata si cred ca este foarte aromat
la 08.12.2017, 17:05
Mulțumesc frumos, Mimi! Chiar e bun și aromat!
la 17.01.2018, 22:51
Este absolut delicios! Si eu (dar si Mama) iubesc mai ales bauturile slab alcolizate, dulci si aromate... Noi il facem un pic altfel, dupa o reteta veche saseasca, provenind din familia Mamei; iese in orice caz mai roscat, dar foooarte aromat. Si cum e de asteptat de la ultra-cumpatatii sasi (nimic nu se arunca!), din pulpa gutuilor se fac bomboane (Konfekt) gen jeleuri, care sunt nelipsite de pe platoul cu fursecuri in perioada Sarbatorilor de Iarna. Nu indraznesc sa ma mai intind din nou la scris, dar daca va intereseaza, va dau cu drag reteta noastra. Foarte frumoasa postarea
la 17.01.2018, 23:13
Mulțumesc frumos, Navidad, pentru aprecieri! Chiar mă interesează foarte mult, rețeta (de lichior și de jeleuri) pentru că aș vrea să perfecționez ceea ce am făcut până acum...

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking