CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!

Lichior de oua

Postat de ancutsa in Bauturi
1 Ian 2021 | 2460 vizualizari
Lichior de oua

Lichiorul de ouă este o băutură delicioasă și festivă, poate fi pregătit de Crăciun, de Revelion sau de Paște sau oricând dorești. Pentru cei care nu beau de fel (ca mine, de exemplu), poate fi cam tare, însă servit cu multă frișcă, se poate gusta și degusta în timp mai îndelungat (cam cât ține petrecerea de Revelion J )… îmmm, ce bun! La mulți ani, dragi bucătărași și Un An Nou fericit!  "retete festive de iarna"

Ingrediente

  • 4 gălbenușuri,
  • 4 linguri zahăr tos,
  • 100 ml lapte,
  • 100 ml smântână pentru gătit 20% grăsime,
  • Un praf de sare,
  • 5 g pudră de vanilie Bourbon,
  • Aprox 55 ml whisky,
  • 200 ml cremă desert Voila,
  • Un praf de nucșoară măcinată,
  • Ciocolată amăruie,
  • Sticksuri de ciocolată cu capuccino

Mod de preparare

 

Încălzești într-un ibric, laptele cu smântâna pentru gătit și vanilia, până frige la deget, nu-l fierbe. Apoi strecori amestecul.

Amesteci într-o crăticioară, cu mixerul, gălbenușurile cu zahărul și sarea până se albesc și devin ușor cremoase.

Torni laptele cald peste ouă, încet, pe marginea vasului, amestecând continuu.

Pui crăticioara cu amestecul înapoi pe foc foarte mic și fierbi până ce amestecul se îngroașă ușor, amestecând tot timpul cu o spatulă sau lingură de lemn. O să vezi că s-a îngroșat simțitor (însă nu-ți închipui că se va face ca o budincă, ci mai degrabă ca baza de la înghețată, eu exact așa fac înghețata) iar dacă ridica spatula și treci cu degetul peste spatulă, nu trebuie să se prelingă sau să se întâlnească cele două dâre. Poți folosi și un termometru de bucătărie, crema este gata atunci când amestecul a atins 70°.

Dai deoparte, acoperi cu folie și dai la rece câteva ore. (Eu l-am pregătit ieri și l-am lăsat peste noapte, pentru că mai am și alte rețete de pregătit pentru Revelion. Azi, când l-am scos din frigider, se mai îngroșase un pic.)

În momentul servirii, scoți lichiorul din frigider (o să vezi că s-a mai îngroșat), adaugi whisky după plac (care îl va subția un pic) și amesteci bine.

Torni lichiorul în pahare, cam până la jumătatea paharului.

Pentru decor, bați frișca lichidă (cremă pentru desert) cu mixerul până devine mătăsoasă și decorezi fiecare pahar cu frișcă, ciocolată rasă, un sicks de ciocolată și un praf de nucșoară măcinată (care pentru mine are miros de turtă dulce și o aromă deosebită).

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/12/lichior-de-oua.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de oua" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Desert tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra

Postat de katty

Desert tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra

Pregatim mai intai jeleul. Hidratam gelatina in 3 linguri apa rece. Punem la foc visinele congelate cu zaharul si apa. Dupa ce dau cateva clocote dam vasul deoparte si adaugam  gelatina...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de lamaie, migdale si cacao

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema de lamaie, migdale si cacao

Blatul: Separati ouale, puneti albusurile intr-un bol. Le mixati cu un praf de sare pana se spumeaza, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Incorporati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2021, 20:03
la 01.01.2021, 20:28
la 01.01.2021, 21:18
la 01.01.2021, 21:31
la 01.01.2021, 21:34
Ce prezentare frumoasă...!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking