Ingrediente
- 1kg limba de porc
- 1 ceapa
- 4 linguri ulei
- 2 linguri faina
- 100 g masline
- 4 castraveti murati
- 1 lingura unt
- sare
- piper
- orez pentru servit
Mod de preparare
Limba spalata,se pune la fiert intr-un vas cu apa si putina sare, dupa 30-40min se scoate, se indeparteaza pielita cat este calda, se taie apoi in suvite si se caleste in vasul cu ulei incins impreuna cu ceapa tocata marunt
Separat se face un sos bechamel mai subtire din untul fierbinte, faina si 2-3cani cu supa de la fiert, se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase apoi se rastoarna peste limba; se lasa la fiert cateva minute apoi se adauga castravetii taiati cubulete mai mari, maslinele, dupa cateva clocote se condimenteaza dupa gust, apoi se opreste focul si se serveste cu orez fiert sau orice alta garnitura sau chiar simpla.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|