Limonada

Postat de Oana in Bauturi
11 Apr 2009 | 46578 vizualizari
Limonada

Gand la gand cu Cristi, am vazut ca si el e fan lamai si miere, si cum nu ne lipsesc nici noua din casa, am pus de-o limonada :) Toata lumea stie ca lamaia contine multa vitamina C, este extrem de sanatoasa, iar sucul proaspat sau coaja rasa de lamaie adaugate in prepararea retetelor pot reduce sau chiar inlocui cantitatea de sare necesara pentru a da gust orezului, cartofilor, salatelor sau legumelor fierte. Ca sa obtinem mai mult suc de la o lamaie, este bine sa o stoarcem la temperatura camerei sau chiar sa o scufundam cateva secunde in apa clocotita. Lamaile se pastreaza in frigider, iar daca le punem intr-o punga de plastic pot tine chiar 6 saptamani!

Ingrediente

  • 5 lamai
  • 5 linguri cu miere
  • 1 litru de apa plata
  • cateva frunzulite de menta

Mod de preparare

Lamaile le-am spalat, le-am taiat pe jumatate si apoi le-am stors. Sucul l-am pus intr-o cana mare de sticla, am adaugat mierea si am amestecat bine sa se dizolve, apoi am adaugat apa.

Am pus cateva feliute de lamaie si frunzulitele de menta si am pus cana la rece. Absolut delicioasa si foarte racoritoare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Limonada" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Limonada cu turmeric anti-raceala la Kuvings

Postat de Oana

Limonada cu turmeric anti-raceala la Kuvings

Curata lamaile si ghimbirul de coaja. Adauga pe rand ingredientele in palnia de alimentare a storcatorului prin presare la rece Kuvings. Peste sucul de lamaie, adauga mierea, praful de...

Citeste continuarea

Desert tort ecler cu capsuni

Postat de merisor67

Desert tort ecler cu capsuni

Pentru aluat, punem apa la fiert, împreună cu uleiul și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm făina, tragem vasul de pe foc și amestecăm intens,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2009, 22:47
racoritor!!!!!!!!
la 20.02.2009, 23:31
ptiu, imi ploua-n gura!!!!!...mai ales ca-s cu felia de apple pie in brate, si mi-e o seteeeeeee....
la 20.02.2009, 23:59
Anca, ai facut iar placinta? sau e de ieri?
la 21.02.2009, 00:56
Pusesem ditamai comentariul dar v-a cazut blogul cind am apasat pe submit si s-a dus naibii comentariul meu.
Sper ca ai luat si pulpa care ramasese dupa ce ai stors sucul, sa nu-l arunci niciodata. Il iei cu lingurita, il aduni de pe peretii storcatorului si-l pui in vasul mare de limonada.
la 21.02.2009, 12:09
Si acum un sfat de la mine. Puneti totul in "blender", adaugati gheata si frunze de menta si ceva coaja de la lamiie si mixati. nici nu stiti ce pierdeti daca nu faceti asa )

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking