Linguini cu negru de sepia, creveti si scoici

Postat de nico15 in Fructe de mare
4 Mar 2012 | 6262 vizualizari
Linguini cu negru de sepia, creveti si scoici

Ingrediente

  • 200 g de linguinni
  • 8 creveti
  • 8 scoici
  • 1 ceapa, tocata fin
  • 3-4 catei de usturoi, tocati bine
  • patrunjel proaspat,tocat
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 lingurita chilly cayene
  • sare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

 
1. Incalziti uleiul intr-o cratita si adaugati ceapa si usturoiul. Tineti pe foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand prinde culoare aurie, adaugati jumatate din cantitatea de patrunjel, adaugati chilly cayene, sare si piper dupa cateva minute adaugati si vinul si lasati sa fiarba pana iese alcoolul si se va reduce corespunzator.

2. Puneti apa la fiert cu sare si un pic de ulei pentru a nu se lipi pastele, dupa ce apa incepe sa fiarba se adauga pastele si se vor fierbe in conformitate cu instructiunile de pe pachet. Trebuie ca acestea sa ramana al-dente, se scurg, se clatesc bine si se va opri putina zeama de la ele.

3. Intr-o alta tigaie adaugati 2 cuburi de unt iar cand acesta s-a topit adaugati scoicile si crevetii. Daca au fost congelate lasati scoicile sa se dezghete le tamponati bine sa nu aiba surplus de apa, iar creveti ii veti curata de carapace lasand decat capatul cozii. Acestia se vor trage in unt aproximativ 2 minute pe fiecare parte dupa care ii vom transfera in cealalta tigaie unde am sotat ceapa si usturoiul, adaugam pastele si fructele de mare, dupa care completam cu zeama in care au fiert pastele si lasam sa se reduca.

4. Dupa ce are consistenta dorita se ia de pe foc se presara si restul de verdeata si evident,

Pofta Buna!

preparatul merge bine cu un vin alb demisec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Linguini cu negru de sepia, creveti si scoici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Midii picante cu portocale si taitei de orez

Postat de mihaelar63

Midii picante  cu portocale si taitei de orez

Legumele se curata si se spala . Prazul se taie in doua si se feliaza . Usturoiul se toaca marunt . Ardeiul se taie julien .Portocala se toaca cubulete . Se pune intr-un Wok...

Citeste continuarea

Creveti cu vin alb si usturoi, reteta gustoasa cu fructe de mare

Postat de rocsi_1612

Creveti cu vin alb si usturoi, reteta gustoasa cu fructe de mare

Mod de preparare Creveti cu vin alb si usturoi, reteta gustoasa cu fructe de mare Spalati crevetii, ii puneti intr-un bol pe niste servetele. Curatati usturoiul, il taiati felii. Puneti o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2012, 15:03
Nu am mancat,dar cred ca este tare bun
la 04.03.2012, 15:06
Foarte frumos si imi place mult cum ai aranjat pe farfurie, felicitari .
la 04.03.2012, 15:15
Va multumesc si cu atat mai mult cu cat aprecierile vin din partea voastra ma onoreaza, deci dragilor va invit la masa.
la 04.03.2012, 18:06
trebuie sa fie bun
la 04.03.2012, 18:33

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking