Lipie de orez spaniola

Postat de Corina33 in Aperitive / Garnituri
22 Iul 2010 | 28844 vizualizari
Lipie de orez spaniola

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 l supa de carne
  • 300 g orez cu bobul rotund
  • sare, piper macinat
  • 1 legatura patrunjel
  • busuioc
  • 80 g cascaval ras
  • 3 oua

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt. Se caleste intr-un vas mare, intr-o lingura de ulei fierbinte, pana se inmoaie, apoi se adauga usturoiul curatat si pisat.

Se da in clocot supa de carne. Intre timp se varsa orezul peste ceapa si se prajeste timp de cateva minute amestecand continuu.

Se adauga treptat supa fierbinte, amestecand continuu. Se adauga o noua portie de supa doar cand orezul a absorbit toata zeama precedenta. Se fierbe timp de aprox. 25 minute, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la racit.

Se spala verdeturile, iar frunzele se toaca marunt, apoi se omogenizeaza cu orezul, alaturi de cascaval si oua.

Se scot cate doua linguri cu varf din amestecul cu orez, iar din acestea se formeaza lipii cu mana umeda. Apoi lipiile se prajesc in uleiul ramas timp de aprox. 5 minute, timp in care se intorc o data.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie de orez spaniola" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarte cu ton si oua

Postat de rocsi_1612

Tarte cu ton si oua

Foietajul il lasam la dezghetat, dar in frigider, pentru ca se lucreaza mai usor daca este rece. Mozzarella o taiem cubulete. Tonul il scurgem de sucul propriu si il facem bucatele cu...

Citeste continuarea

Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume

Postat de merisor67

Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume

Punem apa la fiert cu putina sare, iar cand incepe sa fiarba adaugam cus-cusul. Il lasam sa fiarba pana cand absoarbe toata apa, apoi il dam la rece. Curatam si tocam marunt, legumele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2010, 18:03
Ce bunatate,am ajuns dupa miros
la 22.07.2010, 18:08
Ms Laly
la 22.07.2010, 18:28
la 22.07.2010, 18:33
5 furculite! imi place mult! eu sunt mare mancator de orez si ma bucur de orice reteta noua! asta e tare buna si usor de facut!
la 22.07.2010, 18:43
Interesant !De incercat!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking