Lipii libaneze cu omleta si branzeturi

Postat de rocsi_1612 in Sandvisuri
27 Iul 2016 | 4514 vizualizari
Lipii libaneze cu omleta si branzeturi

Nimic nu este mai simplu, mai bun si mai gustos, ca o asa lipie, dimineata la micul dejun! Dam o raita prin frigider, vedem ce cu ce putem combina si putem obtine niste bunatati. Cam asa am facut si eu, aveam lipii ce trebuiau consumate, ceva branzeturi, am facut repede o omleta si gata. La aceste chestii m-am folosit de aparatatul meu drag, Panini Maker, la care imi pregatesc si niste sandwich-uri delicioase, dar voi puteti pregati totul intr-o tigaie antiaderenta.

Ingrediente

  • 3 lipii libaneze
  • 100 gr cas de oaie
  • 80 gr urda
  • 100 gr mozzarella
  • 1 lingura parmezan ras
  • 2 oua
  • 30 gr bacon cubulete
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa ierburi de Provence
  • 4 crengute marar verde
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Ouale le batem spuma, punem un praf de sare si piper. Tocam jumatate din mararul verde, il amestecam cu ouale. Conectam Panini Maker la curent, punem bucatile de bacon si le rumenim usor. Turnam compozitia de omleta, inchidem capacul aparatului si lasam omleta sa se rumeneasca. Cand este gata, o luam din aparat si o facem bucatele potrivite. Casul, urda si mozzarella, le dam pe toate pe razatoarea cu ochiuri mari. Le punem intr-un bol, le amestecam, presaram sare, piper, ierburile de Provence, dar adaugam si parmezanul.

Restul de marar verde il tocam, il incorporam in compozitia de branzeturi. Luam prima lipie si pe jumatate din ea punem din amestecul de branza, apoi bucatele de omleta. Venim cu cealalta jumatate de lipie peste umplutura, presam putin. La fel facem si cu celelalte lipii. Punem prima lipie in Panini, inchidem capacul si le lasam pana se rumenesc si branzeturile se topesc.  La fel coacem si celelalte lipii. Nu aveti acest aparat, simplu, le rumeniti intr-o tigaie, asa cum am mai zis si in introducere. Le portionam, presaram patrunjel verde tocat deasupra, le servim calde cu felii de rosii!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii libaneze cu omleta si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sandvisuri in foaie de cartofi

Postat de Pungasa_Rogue

Sandvisuri in foaie de cartofi

Se spala cartofii si se pun la fiert. Dupa ce s-au fiert, se curata de coaja, se clatesc cu apa rece si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu ouale, sarea, busuiocul, cimbrul si faina. Se...

Citeste continuarea

Croissante fresh cu cascaval si pesto

Postat de Irina

Croissante fresh cu cascaval si pesto

Am pregatit intai sosul pesto: o mana de frunze proaspete de busuioc, pe care le-am spalat si zvantat putin, dupa care le-am pus in mojar impreuna cu putina sare de Hymalaia si o lingurita muguri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2016, 20:41
la 27.07.2016, 20:52
Hai Merisor
la 27.07.2016, 20:54
super
la 27.07.2016, 21:00
la 27.07.2016, 21:02
Multumesc Bianca

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking