Lipii rapide la tigaie

Postat de Lia1 in Piine
29 Aug 2013 | 80473 vizualizari

La un search pe google gasiti zeci de retete pentru prepararea lipiilor, la tigaie sau la cuptor (astea se usuca repede si trebuie scoase aproape deloc rumene), unele cu miere, altele cu iaurt sau lapte, cu praf de copt sau drojdie, pe masura ce le voi incerca pe toate voi mai posta alte variante explicand care sunt diferentele la produsul finit. Reteta aceasta este cea mai simpla (rapide sunt toate). Nu stiu daca este formula optima deoarece nu le-am incercat pe celelalte. Pe aceasta am preparat-o de 4 ori si mi s-a parut potrivita ca sa insoteasca frigaruile, avand gust de painica de casa si minune, se coc in doua minute. Nu este acel tip de lipie care se umfla ca o gogoasa (roti).

Inapoi la reteta

Comentarii (40)

la 31.08.2013, 18:54
Flavia, sunt bune atunci calde ca sunt moi. Pana a doua zi se mai intaresc neavand amelioratori.

Coca o poti tine la frigider sau chiar si la congelator si faci atunci cand mananci, poate seara si ai preparat-o de fapt la pranz
la 31.08.2013, 18:58
Lia,eu pun o lingura de unt in aluat (nu pun ulei) si nu se intaresc
la 31.08.2013, 19:11
Merci Gaby, am notat
N-am gasit pe nicaieri tips-ul asta
la 31.08.2013, 19:16
http://www.bucataras.ro/retete/shaorma-7010.html

uite.bineinteles ca le poti rumeni cat vrei
chiar astazi am facut shaorma si am facut 6 lipii in plus sa fac si maine

ps.eram mai la inceput,cam succint modul de preparare ce l-am scris atunci
la 31.08.2013, 19:52
Ce bine ca nu este reteta incuiata ... am editat si am recomandat untul; atat zice la tine doar o lingurita la 500g faina dar las asa si la 250 ca nu e mult fata de 3 linguri ulei cum stiam
la 01.09.2013, 16:31
de retinut
la 11.09.2013, 08:28
Trebuie incercate !
la 11.09.2013, 08:36
Te pup Sidy! La partea cu grasimea, ori 3 linguri de ulei, ori cum zice Gaby unt ca sa le pastreze mai mult timp fragede dar nu cred ca ajunge 1 lingurita daca fac echivalentul a 3 linguri de ulei. Macar doua cu varf. ...Zic si eu pt ... ca n-am probat inca. Sa ma anuntati daca ati incercat si sa-mi ziceti cu cata grasime. Merci! .... desi o sa le probez la shaorma curand ...
la 30.07.2014, 22:26
Delicioase si usor de facut. Am incercat varianta cu 3 linguri de ulei de masline.
la 31.07.2014, 14:55
bravo scl. ma bucur sa iti fie de folos

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking