Ingrediente
- 50 g drojdie;
- faina cat cuprinde (~ 1 kg);
- 1 cana apa calda;
- 1 cana lapte caldut;
- 1 lingurita sare;
- Seminte de susan, chimen, rozmarin, oregano;
- Pentru decorat: cateva masline, 1 rosie, 1 ardei gras;
- Ulei de masline
Mod de preparare
Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata, apa calda odata cu laptele si sarea si se amesteca acestea pana se dizolva drojdia. Acum incepem sa luam faina de pe margine si sa amestecam pana se face un aluat, iar faina se desprinde de pe maini.
Se framanta bine si se lasa la crescut o ora.
Aluatul se imparte in aluaturi mai mici, care se intind bine cu sucitorul, pana obtinem niste turte subtirele. Se ung cu ulei de masline si se decoreaza dupa plac: rosii, ardei gras taiate rondele, masline taiate, oregano, rozmarin si seminte.
Se asaza turtitele in tava, pe foaie de copt si se dau la cuptorul incins cam 15-20 de minute.
Restul de aluat va fi utilizat pentru o paine. Cat stau la cuptor lipiile, se framanta si se aranjeaza painea intr-o tava de chec, pe foaie de copt. Se va lasa la crescut cat timp se coc lipiile, apoi se da si painea la cuptor. Aceasta se va coace in aprox 40-45 de minute.
Lipiile se servesc calde.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/lipii-taranesti.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii taranesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|