Lolly Pops din aripioare de pui(picante) cu susan si jeleu de sfecla

Postat de nico15 in Pui
5 Mar 2012 | 3308 vizualizari
Lolly Pops din aripioare de pui(picante) cu susan si jeleu de sfecla

Ingrediente

  • 6-8 aripioare
  • 2 bucati de sfecla potrivita
  • ½ de hrean
  • 1-2 oua
  • otet
  • ulei,
  • sare,
  • piper
  • susan alb/negru
  • gelatina 10 g  

Mod de preparare

Se iau aripioarele si se taie partea de sus a aripioarei, vor ramane doua doua bucati in cadrul aripei, aceasta se va impinge pana se va rupe si vom impinge pana vor iesii doua oase mici. Pe unul dintre oase il vom scoate cu mare grija, dupa care carnea din aripioara o vom inveli in jurul osului ramas, creeind lolly pops.

Pe acestea le saram, piperam si le vom trece prin oul batut dupa care prin susan, alb si negru, dupa aceea  le vom scufunda in baie de ulei(friteusa). Le lasam sa se patrunda dupa care le scoatem pe servetele de hartie pentru a indeparta surplusul de grasime.

Sfecla poate fi prefiarta si ar fi foarte bine, deoarece se scurteaza timpul de pregatire al preparatului. Daca nu se va pune sfecla la cuptor si se va coace, va trebui lasata 1-1 ½ ore la cuptor pentru a fi bine patrunsa. Dupa care o scoatem si o taiem cubulete, saram si punem putin ulei, o dam in asteptare. Separat punem la hidratat gelatina in 50 de ml de apa rece si lasam cat se va hidrata, dupa care aceasta se va pune peste sfecla si blendam.

Dupa ce am facut acest piureu il vom pune in forma de briose mai mici si il vom da la rece in frigider. Separat curatam hreanul, il radem, adaugam otet si sare si lasam in asteptare acesta se va pune intre doaua bucati de sfecla dar numai in momentul servirii, altfel va capata culoare rosie.

Dupa ce s-a facut jeleul de sfecla se vor scoate cate doua bucati iar intre ele se va pune un strat de hrean si se va servi

Inainte sa adaugam gelatina oprim putina sfecla, 20 ml vin rosu,adaugam putin hrean si blendam. Acest sos va acompania preparatul nostru.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lolly Pops din aripioare de pui(picante) cu susan si jeleu de sfecla" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui cu ciuperci in sos de smantana

Postat de privatelaura

Pui cu ciuperci in sos de smantana

Pieptul l-am spalat si l-am taiat cubulete. Ciupercile le-am spalat si le-am lasat un pic la scurs, dupa care le-am tocat grosier. Usturoiul l-am curatat si am zdrobit cateii cu un cutit....

Citeste continuarea

Piept de pui cu orez si fasole verde

Postat de mihaelar63

Piept de pui cu orez si fasole verde

 Legumele se curata si se spala . Ceapa se taie cubulete . Restul legumelor se taie marunt sau dupa preferinta . Sotati tote legumele inclusiv usturoul maruntit in ulei ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2012, 09:01
bun bun
la 06.03.2012, 09:14
la 06.03.2012, 09:44
fain arata
la 06.03.2012, 12:21
Suuuper
la 06.03.2012, 15:01
Wauuuu,foarte interesant
Cred ca e delicios

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking