Lușcoș ca-n Ardeal
Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe 10 Dec 2013 | 10436 vizualizari
Ciorba aceasta de varza este pe placul sotului meu . Daca vreau sa ma pun bine cu el ,repede-repede pun de un lușcoș . Luscosul se face obligatoriu cu carne cu sorici , sau si mai bine cu ,, adidasi,, de porc daca ai , sa aiba si putin gust de afumatura in plus . Fiind o mancare de provenienta ungureasca musai trebuie si poprikă -boia rosie de ardei . La final zeama sa fie mai scazuta nu foarte multa .Bineinteles face parte din colectia , ciorbe rapide !!!
Inapoi la reteta
|
Comentarii (25)
la 10.12.2013, 21:42
la 10.12.2013, 22:39
Minunat...vin si eu la masa
la 11.12.2013, 10:38
Place mult!
la 11.12.2013, 12:53
interesanta reteta
la 12.12.2013, 19:46
cui nu-i place?
la 16.12.2013, 11:57
Nu se prepara asa in ardeal este o reteta ungureasca nu se pune carne doar slanina
la 16.12.2013, 14:00
Estera draga mi-ar face placere sa ne prezinti reteta ce se prepara la tine in familie Bineinteles ca bucataria ardeleneasca are multe retete ce provin din cea ungureasca spre deliciul papilelor gustative . Eu doar prezint cum prepar aceasta Luscos , si nu este doar o experienta reteta o stiu chiar de la bunicile mele . Bunica Irina - din Salaj, Horoatul-Crasnei si Bunica Ana din Cojocna -Cluj . Cateodata retetele difera de la casa la casa daramite de la zona la zona . Am scris si in prezentare ca este o mancare din bucataria ungureasca . Asa ca mi-as dori sa ne prezinti varianta ta . Si de ce nu, sa vii cu alte retete delicioase
la 16.12.2013, 14:13
Estera,eu prepar luscosul la fel ca Mihaela.Cred ca fiecare e liber sa adapteze retetele propriului gust.Noi aici impartasim modul in care preparam noi anumite retete,nu suntem la vreun concurs ori examen unde trebuie sa respectam niste retete batute-n cuie.
In bucatarie trebuie sa cunosti niste reguli de baza,dar trebuie sa fii inventiv,altfel cum am evolua?
Asa cum spune Mihaela,asteptam cu interes retetele tale.
Ne bucuram ca esti alaturi de noi din 2010 dar nu ne-ai impartasit nici macar o reteta.
COMENTEAZA