Ingrediente
- 1 varza mica
- 500 gr carne porc cu șoric
- 200 gr slanina afumata
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ardei rosu
- 1 foaie dafin
- 1 pahar bulion rosii
- 1 lingura pasta ardei rosii
- 1 lingurita paprika rosie iute
- 2 linguri faina alba
- 1 lingura cimbru, patrunjel si marar tocate
- 100 ml ulei
- sare
- smantana, otet mere -optional
Mod de preparare
Portionati carnea si o puneti la prajit .
Spalati si curatati legumele din timp .
Taiati morcovul , ceapa si ardeiul cuburisi puneti peste carne la calit .
Adugati boiaua si pasta de ardei , amestecati si rapid turnati aprox.3 l apa .
Se pune varza taiata fideluta , mirodeniile (cimbru , marar , foi dafin ).
Sarati si puneti si slaninuta taiata feliute-acordeon .
Fierbeti 15 min. nu prea mult varza sa nu se inmoaie prea tare .
Amestecati bulionul cu faina alba si putina apa , turnati in oala cu ciorba .
Presarati patrunjel verde si lușcoșul este gata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Lușcoș ca-n Ardeal" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|