Ciorba de varza cu afumatura- luscos ardelenesc

Postat de Sylvia in Ciorbe
27 Sep 2010 | 50530 vizualizari
Ciorba de varza cu afumatura- luscos ardelenesc

Este una din ciorbitele mele preferate stau si ma gandesc de ce o fac asa de rar poate pentru ca lista de ciorbe preferate e foarte lunga in cazul meu si mereu vreau sa testez o noua aroma …..Aceasta ciorba este destul de des intalnita in Ardeal, imi place intotdeauna vara cu varza aceea de vara proaspata si moale….asa ca am profitat ca am gasit si aici o varza de genul asta si am facut aceasta ciorba

Ingrediente

  •   Avem nevoie in primul rand de varza eu am avut o capatana mica si am dat-o pe razatoare cat mai fin posibil
  •  Pe langa asta mai avem nevoie de
  • cateva costite afumate de porc  si o bucata de carne mai macra de porc  ( eu pun mereu si o bucata de pulpa de porc ),
  • o ceapa de marime medie,
  • un morcov,
  • un ardei rosu,
  • 2-3 rosii decojite,
  • 100 ml bulion,
  • sare,
  • piper,
  • putin marar verde ( eu am pus marar cu sare de la borcan) si neaparat cimbru verde

Mod de preparare

Preparare : se spala si se pregatesc bucatile de carne, costita se feliaza si pulpa de porc se taie cubulete mai mari. Intr-un vas mai  mare eu am folosit ceaunul meu de 4 litri se pune carnea la fiert cu apa rece si o crenguta de cimbru. Dupa ce a fiert 20 de minute au am adaugat legumele tocate marunt : ceapa, morcovul si varza, mararul  si am mai lasat sa fiarba 15-20 minute. Dupa ce e aproape fiarta si varsa adaugam rosiile si ardei taiati marunt.

   Mai lasam sa clocoteasca la foc mic vreo 5 minute si adaugam bulionul si mai dregem cu sare si piper daca trebuie. Punem inca o crenguta de cimbru verde si inchidem focul.

 Se serveste fierbinte,  cu putin cimbru verde maruntit presarat direct in farfurie. Noi am mancat-o cu paine de casa , un adevarat deliciu. Se poate adauga si smantana sau iaurt gras dar eu nu am spurcat ciorba :) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza cu afumatura- luscos ardelenesc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de pui cu smantana

Postat de Dya

Ciorba de pui cu smantana

Taiem pieptul de pui, in cuburi mici. Le punem la fiert in 2-3 litri de apa rece, adunand spuma formata ori de cate ori este necesar. Adaugam legumele tocate marunt si le fierbem la foc...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde si fasole boabe

Postat de MotanLaOale

Ciorba de fasole verde si fasole boabe

Ceapa se curata si se toaca marunt. Morcovii se curata si se taie rondele. Albitura se curata si se taie cuburi. Ardeiul se curata si se taie patratele. Rosiile se spala si se toaca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2010, 11:53
Sa nu ziceti ca va servesc numai cu scoici si prostii
la 27.09.2010, 12:05
wow o furculita vad ca am mari fani
la 27.09.2010, 12:06
am crescut io))
la 27.09.2010, 12:07
Da probabil au nevoie de tacamuri acasa Sa stii ca nu-mi da voie sa le pun eu pe toate 5
la 27.09.2010, 12:09
Ia sa incerc si eu un hei-rup!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking