Ciorba de ciolan afumat cu galuste de cartofi si zeama de varza

Postat de merisor67 in Ciorbe
23 Ian 2014 | 6748 vizualizari
Ciorba de ciolan afumat cu galuste de cartofi si zeama de varza

Ce pot sa spun este ca a iesit o ciorba foarte buna si satioasa. Si se serveste fara paine. :D

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat, dezosat
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 1 telina micuta
  • 4 linguri rosii pentru ciorba
  • 5 l apa
  • 1 l zeama de varza
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 1 legatura patrunjel

Pentru galuste:

  • 4 cartofi
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 1/2 legatura marar
  • 1varf lingurita busuioc

Mod de preparare

Spalam carnea, o portionam si o punem intr-un vas la fiert cu un litru de apa.

O lasam pana cand clocoteste de doua ori, apoi  scurgem apa, clatim carnea cu putina apa calda si o punem din nou la fiert in apa calda(eu am pus 4 l de apa).

Curatam si tocam legumele cubulete si le vom adauga in ciorba cand aceasta atinge punctul de fierbere.

Adaugam o parte din sare, restul de sare o vom adauga spre sfarsit cand vom gusta ciorba pentru a ne da seama daca mai este nevoie, avand in vedere ca si ciolanul afumat este putin sarat, de asemeni si zeama de varza.

Cand legumele si carnea sunt aproape fierte, adica se patrunt bine la testul cu furculita, adaugam zeama de varza, iar dupa 10 minute si rosiile.

Intre timp ne ocupam si de formarea galustelor.

Curatam, tocam si punem cartofii la fiert in apa cu putina sare si-i lasam sa fiarba pana cand incep sa se sfarame, exact ca pentru piure.

Inlaturam spuma care se formeaza pe parcurs, apoi dupa ce au fiert suficient, scurgem apa si pasam bine cartofii.

Tocam mararul marunt si il adaugam in cartofi.

Adaugam si busuioc uscat, ouale si omogenizam, apoi incepem sa incorporam faina pana se obtine o pasta mai tare. Gustam si mai adaugam putina sare, daca consideram ca mai trebuie.

Dupa ce au fiert si rosiile cam 10 minute incepem si scufundam in ciorba cate o lingura din compozitia de cartofi pana terminam compozitia.

Cand galustele incep sa se ridice la suprafata ciorbei, oprim focul si adaugam patrunjelul tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciolan afumat cu galuste de cartofi si zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba cu perisoare ardeiate de cocos

Postat de mihaelar63

Ciorba cu perisoare ardeiate de cocos

Amestecati toate ingredientele pentru perisoare si puneti vasul la rece in frigider . Legumele se spala si se toaca cubulete .  Caliti /sotati usor legumele in ulei ....

Citeste continuarea

Ciorba de praz

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba de praz

Prazul curatat de foi se spala si se taie bucati mari de 4-5 cm. Se inabusa, acoperind cratita cu un capac, in ulei, cu putina sare. Gogosarul se taie in doua, se curata de cotor si seminte si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2014, 18:28
no comment.....
la 23.01.2014, 18:29
ce bine arata
la 23.01.2014, 18:31
buna buna
Trebuie sa incerc si eu galustile de cartofi!
la 23.01.2014, 18:31
foarte buna!!
la 23.01.2014, 18:33
cam bun ciolanul ala....

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking