Ciorba de varza cu afumatura - luscos

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
7 Mar 2010 | 15787 vizualizari
Ciorba de varza cu afumatura - luscos

prin ardeal toata lumea cunoaste ciorba de varza sub denumirea de luscos denumire ce vine din ungureste .sotul meu este todeauna incantat cand ii fac asa ceva . va prezint cu drag ciorba in una din farfuriile mele ramase de la bunica .

Ingrediente

  • 400 gr costita
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu mic
  •  500 gr varza verde 
  • 1 lingura  pasta ardei
  • 1 lingurita boia
  • piper
  • marar
  • cimbru
  • codite de praz
  • 1 lingura faina alba
  • 1 pahar bulion [ aprox 200 ml ]

Mod de preparare

  1. legumele se curata si se spala .
  2. costita se lasa la desarat in apa rece .
  3. intr-o oala cu 4 litrii de apa fierbinte se  pune costita taiata feliute , morcovul razuit , ceapa maruntita , boia , pasta de ardei , cimbru si marar.
  4. dupa 15 min de fierbere se pune si varza taiata fideluta .
  5. dupa inca 15 min se incearca daca legumele sunt fierte , se amesteca faina cu bulionul si putina apa , se adauga la ciorba si se mai lasa 5 minute la fiert.
  6. se da gust cu piper , se presara codite de praz taiate marunt .
  7. se serveste cu ceapa verde , ardei iute si ridichi rosii .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza cu afumatura - luscos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de varza cu afumatura- luscos ardelenesc

Postat de Sylvia

Ciorba de varza cu afumatura- luscos ardelenesc

Preparare : se spala si se pregatesc bucatile de carne, costita se feliaza si pulpa de porc se taie cubulete mai mari. Intr-un vas mai  mare eu am folosit ceaunul meu de 4 litri se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2010, 07:05
cred k as manca 2 portii, nu una, park simt cat de bine miroase, iar mostenirea e super
la 07.03.2010, 09:59
mama mama ce bunatate acolo...... la farfurie nu mai atentez ca ma amendeaza aia de la muzeu....
la 07.03.2010, 18:11
luscosul e cea mai buna mancare si farfuriile tale sunt extraordinar de faine , , cand vin in ro si vin la tine in vizita sa ascunzi setul ca-s neindemanatica , la mine nu rezista farfurille/canile/paharele decat un sezon.
la 07.03.2010, 21:26
sau cine vrea poate sa admire farfuria goala!
la 07.03.2010, 23:23
se vede ca esti ardeleanca in partea noastra se zice lucicos(este o denumire unguresaca ) estre grozav de buna si eu fac " ce e de la campia turzii pana in tg-mures....a auncatura de bat

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking