Ciorba de varza (Luscos)

Postat de MIUTA in Ciorbe
9 Noi 2010 | 24534 vizualizari
Ciorba de varza (Luscos)

In Bistrita o numim Luscos,este o ciorbica delicioasa si usor de facut.

Ingrediente

  • o varza de 1 kg,
  • o ceapa potrivita,
  • 2 morcovi,
  • telina,
  • pastranac si patrunjel toate radacina,
  • costita si carnati afumati,
  • 300ml smantana,
  • 2 galbenuse de ou,
  • cimbru.
  • marar si patrunjel frunze.

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune putin ulei si morcovul dat pe razatoarea mica si se lasa la dunstuluit la foc mic 5 minute, se adauga ceapa pe urma pasta de ardei si zarzavatul taiat cubulete se mai lasa cateva minute si se pune apa.In apa se pune la fiert costita taiata cubulete si carnatul afumat taiat rondele.Se adauga sarea si cimbru si se lasa sa fiarba pana e aproape fiarta carnea.Se adauga varza taiata fideluta si se fierbe.

Cand e fiarta varza se pregateste intr-un bol smantana cu galbenusele in care se pune treptat cate un polonic de supa fierbinte si se amesteca mereu pana compozitia din bol e fierbine.Se toarna peste ciorba din cratita si se amesteca.La final se adauga putin patrunjel si marar o legatura mare tocate fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza (Luscos)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Luscos ardelenesc

Postat de Pungasa_Rogue

Luscos ardelenesc

Se scot coastele, iar carnea macra se taie cuburi.  Se pune carnea la fiert impreuna cu crengutele de cimbru uscat. Se ia spuma de pe deasupra, care se formeaza de la carne.  Ceapa...

Citeste continuarea

Lucicos

Postat de mimmi

Lucicos

Morcovul si ceapa se taie marunt si se pun la calit intr-o oala cu putin ulei,se adauga costita sau ciolanul taiate bucati si se mai calesc impreuna putin.Se adauga apa si se lasa la fiert.Cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2010, 18:08
la 09.11.2010, 18:25
stiu cum este delicioasa imi place foarte mult si eu obisnuesc sa fac
la 09.11.2010, 19:04
furcu din partea sotului meu ca lui ii place
la 09.11.2010, 23:10
Multumesc ,va invit cu drag pe toate.
la 09.11.2010, 23:37
ceva bunisor

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking