Ciorba de varza, reteta ardeleneasca de Luscos

Postat de MIUTA in Ciorbe
9 Noi 2010 | 25465 vizualizari
Ciorba de varza, reteta ardeleneasca de Luscos

Ciorba de varza, reteta ardeleneasca de Luscos In Bistrita o numim Luscos,este o ciorbica delicioasa si usor de facut. Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: varza, ceapa, morcov, telina, pastarnac, costita, smantana, oua

Ingrediente

Ingrediente pentru Ciorba de varza, reteta ardeleneasca de Luscos:

  • o varza de 1 kg,
  • o ceapa potrivita,
  • 2 morcovi,
  • telina,
  • pastranac si patrunjel toate radacina,
  • costita si carnati afumati,
  • 300ml smantana,
  • 2 galbenusuri de ou,
  • cimbru.
  • marar si patrunjel frunze.

Mod de preparare

Cum se prepara Ciorba de varza, reteta ardeleneasca de Luscos:

Intr-o cratita se pune putin ulei si morcovul dat pe razatoarea mica si se lasa la dunstuluit la foc mic 5 minute, se adauga ceapa pe urma pasta de ardei si zarzavatul taiat cubulete se mai lasa cateva minute si se pune apa.In apa se pune la fiert costita taiata cubulete si carnatul afumat taiat rondele.Se adauga sarea si cimbru si se lasa sa fiarba pana e aproape fiarta carnea.Se adauga varza taiata fideluta si se fierbe.

Cand e fiarta varza se pregateste intr-un bol smantana cu galbenusele in care se pune treptat cate un polonic de supa fierbinte si se amesteca mereu pana compozitia din bol e fierbine.Se toarna peste ciorba din cratita si se amesteca.La final se adauga putin patrunjel si marar o legatura mare tocate fin.

Sa incercati si reteta Ciorba de varza cu afumatura sau Ciorba de varza cu carne proaspata de porc

Va mai recomandam si reteta Ciorba de varza proaspata cu smantana si carnat afumat

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza, reteta ardeleneasca de Luscos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Ciorbă de os cu mazăre și găluște din făină

Postat de panacris

Ciorbă de os cu mazăre și găluște din făină

Carnea se taie bucățele potrivite și se pune la fiert în vasul aparatului Philps Multicooker. Aparatul se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul BOIL, timp de...

Citeste continuarea

Ciorba de ied cu macris

Postat de simona72

Ciorba de ied cu macris

Daca fosolositi cap la ciorba acesta trebuie spalat foarte bine. Carnea pentru ciorba spalata si portionata o punem cu apa la fiert, avind grija sa nu umpleti oala pt a avea loc sa puneti si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2010, 18:08
la 09.11.2010, 18:25
stiu cum este delicioasa imi place foarte mult si eu obisnuesc sa fac
la 09.11.2010, 19:04
furcu din partea sotului meu ca lui ii place
la 09.11.2010, 23:10
Multumesc ,va invit cu drag pe toate.
la 09.11.2010, 23:37
ceva bunisor

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking