Ciorba de varza cu afumatura - luscos

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
7 Mar 2010 | 15829 vizualizari
Ciorba de varza cu afumatura - luscos

prin ardeal toata lumea cunoaste ciorba de varza sub denumirea de luscos denumire ce vine din ungureste .sotul meu este todeauna incantat cand ii fac asa ceva . va prezint cu drag ciorba in una din farfuriile mele ramase de la bunica .

Ingrediente

  • 400 gr costita
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu mic
  •  500 gr varza verde 
  • 1 lingura  pasta ardei
  • 1 lingurita boia
  • piper
  • marar
  • cimbru
  • codite de praz
  • 1 lingura faina alba
  • 1 pahar bulion [ aprox 200 ml ]

Mod de preparare

  1. legumele se curata si se spala .
  2. costita se lasa la desarat in apa rece .
  3. intr-o oala cu 4 litrii de apa fierbinte se  pune costita taiata feliute , morcovul razuit , ceapa maruntita , boia , pasta de ardei , cimbru si marar.
  4. dupa 15 min de fierbere se pune si varza taiata fideluta .
  5. dupa inca 15 min se incearca daca legumele sunt fierte , se amesteca faina cu bulionul si putina apa , se adauga la ciorba si se mai lasa 5 minute la fiert.
  6. se da gust cu piper , se presara codite de praz taiate marunt .
  7. se serveste cu ceapa verde , ardei iute si ridichi rosii .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza cu afumatura - luscos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de varza cu afumatura- luscos ardelenesc

Postat de Sylvia

Ciorba de varza cu afumatura- luscos ardelenesc

Preparare : se spala si se pregatesc bucatile de carne, costita se feliaza si pulpa de porc se taie cubulete mai mari. Intr-un vas mai  mare eu am folosit ceaunul meu de 4 litri se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2010, 07:05
cred k as manca 2 portii, nu una, park simt cat de bine miroase, iar mostenirea e super
la 07.03.2010, 09:59
mama mama ce bunatate acolo...... la farfurie nu mai atentez ca ma amendeaza aia de la muzeu....
la 07.03.2010, 18:11
luscosul e cea mai buna mancare si farfuriile tale sunt extraordinar de faine , , cand vin in ro si vin la tine in vizita sa ascunzi setul ca-s neindemanatica , la mine nu rezista farfurille/canile/paharele decat un sezon.
la 07.03.2010, 21:26
sau cine vrea poate sa admire farfuria goala!
la 07.03.2010, 23:23
se vede ca esti ardeleanca in partea noastra se zice lucicos(este o denumire unguresaca ) estre grozav de buna si eu fac " ce e de la campia turzii pana in tg-mures....a auncatura de bat

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking