Ciorbă de varză cu afumătură

Postat de diaconta in Ciorbe
31 Mar 2012 | 5889 vizualizari
Ciorbă de varză cu afumătură

Mama ne-a facut o ciorbă de varză delicioasă.La noi în Ardeal,îi mai spunem „luşcoş” date fiind influenţele maghiare.Oricum,românească ori ungurească e bună rău.

Ingrediente

  • O bucata costita afumata,se poate folosi kaiser,carnati ori jambon
  • O varza proaspata
  • Morcovi
  • O ceapa uscata
  • O lingura faina
  • 150 ml suc de rosii
  • Ulei
  • Marar,cimbru
  • Sare,piper
  • Smantana pentru servit

Mod de preparare

 

Morcovii se curata si se taie rondele.Curatam si ceapa,o taiem marunt si o punem sa fiarba impreuna cu morcovii.Afumatura de taie bucati.Se pun impreuna la fiert intr-o oala cu apa in care am pus putina sare.Nu punem prea multa sare deoarece afumatura este sarata de obicei.

Varza o taiem fideluta.

Cand morcovii sunt aproape fierti,punem si varza.Fiind varza noua,fierbe foarte repede.

Preparam un rântaş.Intr-o cratita punem putin ulei si calim putin o lingura de faina.Luam cratita de pe foc,punem sucul de rosii si apa.atat cat sa avem lichid suficient incat compozitia sa nu fie prea groasa dar nici foarte subtire.

Punem rântasul in oala si amestecam sa nu se faca cocoloase.Adaugam mararul,cimbrul si putin piper.

Mai lasam sa fiarba cam 10 minute.

Servim  cu smantana si ardei iuti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de varză cu afumătură" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de porc cu afumatura si zeama de varza

Postat de rocsi_1612

Ciorba de porc cu afumatura si zeama de varza

Spalati oasele de porc, coasta afumata si le taiati bucati. Le puneti in oala minune, le acoperiti cu apa.  Puneti capacul si le fierbeti 30 de minute, din momentul in care incepe sa...

Citeste continuarea

Ciorba cu afumatura si zeama de varza

Postat de lucy2002

Ciorba cu afumatura si zeama de varza

Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta. Scarita o spalam bine cu apa calda. Intr-o oala punem uleiul si legumele( radacinosele ) la calit 5 minute, dupa care adaugam scarita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2012, 22:32
prima servita
la 31.03.2012, 22:35
Ce buna e cu putina afumatura!
la 31.03.2012, 22:35
am venit si eu la o portie
la 31.03.2012, 22:41
foarte buna
la 31.03.2012, 22:41
Excelenta prezentarea si sigur si gustul !

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking