Ciorba de varza cu afumatura- luscos ardelenesc

Postat de Sylvia in Ciorbe
27 Sep 2010 | 50588 vizualizari
Ciorba de varza cu afumatura- luscos ardelenesc

Este una din ciorbitele mele preferate stau si ma gandesc de ce o fac asa de rar poate pentru ca lista de ciorbe preferate e foarte lunga in cazul meu si mereu vreau sa testez o noua aroma …..Aceasta ciorba este destul de des intalnita in Ardeal, imi place intotdeauna vara cu varza aceea de vara proaspata si moale….asa ca am profitat ca am gasit si aici o varza de genul asta si am facut aceasta ciorba

Ingrediente

  •   Avem nevoie in primul rand de varza eu am avut o capatana mica si am dat-o pe razatoare cat mai fin posibil
  •  Pe langa asta mai avem nevoie de
  • cateva costite afumate de porc  si o bucata de carne mai macra de porc  ( eu pun mereu si o bucata de pulpa de porc ),
  • o ceapa de marime medie,
  • un morcov,
  • un ardei rosu,
  • 2-3 rosii decojite,
  • 100 ml bulion,
  • sare,
  • piper,
  • putin marar verde ( eu am pus marar cu sare de la borcan) si neaparat cimbru verde

Mod de preparare

Preparare : se spala si se pregatesc bucatile de carne, costita se feliaza si pulpa de porc se taie cubulete mai mari. Intr-un vas mai  mare eu am folosit ceaunul meu de 4 litri se pune carnea la fiert cu apa rece si o crenguta de cimbru. Dupa ce a fiert 20 de minute au am adaugat legumele tocate marunt : ceapa, morcovul si varza, mararul  si am mai lasat sa fiarba 15-20 minute. Dupa ce e aproape fiarta si varsa adaugam rosiile si ardei taiati marunt.

   Mai lasam sa clocoteasca la foc mic vreo 5 minute si adaugam bulionul si mai dregem cu sare si piper daca trebuie. Punem inca o crenguta de cimbru verde si inchidem focul.

 Se serveste fierbinte,  cu putin cimbru verde maruntit presarat direct in farfurie. Noi am mancat-o cu paine de casa , un adevarat deliciu. Se poate adauga si smantana sau iaurt gras dar eu nu am spurcat ciorba :) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza cu afumatura- luscos ardelenesc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de miel reteta ardeleneasca

Postat de andaoana

Ciorba de miel reteta ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori.  Am oprit focul si am strecurat supa. Cand am putut sa lucrez cu...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu sunculita taraneasca

Postat de mirela0911

Ciorba de fasole cu sunculita taraneasca

Mai intai se curata fasolea de impuritati si se pune intr-un vas in apa rece peste noapte. A doua zi se scurge de apa si se pune fasolea intr-o oala la fiert, in apa rece. Intr-o alta oala se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2010, 11:53
Sa nu ziceti ca va servesc numai cu scoici si prostii
la 27.09.2010, 12:05
wow o furculita vad ca am mari fani
la 27.09.2010, 12:06
am crescut io))
la 27.09.2010, 12:07
Da probabil au nevoie de tacamuri acasa Sa stii ca nu-mi da voie sa le pun eu pe toate 5
la 27.09.2010, 12:09
Ia sa incerc si eu un hei-rup!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking