Ingrediente
- carne de ied pt ciorba(cap,sira spinarii taiata bucati)
- 3 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 ceapa
- 1 ardei capia mare
- 1 legatura macris
- 1 cescuta orez
- 2-3 cartofi
- 200-300 ml bors
- 1 lingura concentrat legume
- sare (daca mai este necesar)
- cite 1 lingura frunze de patrunjel, leustean, telina
Mod de preparare
Daca fosolositi cap la ciorba acesta trebuie spalat foarte bine. Carnea pentru ciorba spalata si portionata o punem cu apa la fiert, avind grija sa nu umpleti oala pt a avea loc sa puneti si celelalte pt ciorba. Cind incepe sa fiarba spumati ciorba de mai multe ori, pina devine limpede. Adaugati ceapa, morcovul, ardeiul, radacina de patrunjel tocate ca pt ciorba.
Cind acestea s-au fiert, se pune orezul si macrisul spalat,fara codite si taiat mare, Cind este aproape fiert orezul se pun si cartofii taiati cubulete. Lasam sa fiarba , adugam bors dupa gust, concentrat de legume si sare daca mai este necesar. Lasam sa mai fiarba 5 minute si borsul, adugam frunzele taiate fin si mai lasam sa dea in clocot 2-3 minute.
Serviti cu smintina in farfurie. Pofta buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied cu macris" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|