Ingrediente
- 100 ml ulei
- 2 linguri rase de chimen
- 2 linguri de faina alba
- 1 lingurita boia dulce de ardei
- 1 ceapa
- 1 morcov mare
- 1 patrunjel radacina mic
- 3 l apa
- patrunjel verde pt decor
- piper negru macinat
- sare
- Pt crutoane : paine mai uscata , sare , putin ulei.
Mod de preparare
- Preparati crutoanele dintr-o paine usor mai uscata .
- Eu am folosit paine neagra cu cartofi .
- Feliile paine le-am taiat in patratele mici de 2/2 cm .
- Am pus patratelele de paine intr-o tava tapetata cu hartie de copt , le-am sarat si le-am stropit cu putin ulei .
- Am dat tava la cuptor pana painea a inceput sa se rumeneasca usor .
- Atentie !!! Daca nu sunteti atenti crutoanele fiind marunte pot trece usor la stadiul de carbonizat .
- Intr-o oala cu jumatate din ulei se rumenesc usor semintele de chimen , timp de 2 minute .
- Prin prajire semintele de chimen elibereaza mai multa aroma .
- Turnati apa deasupra si dati in clocot sa preparati un fel de ceai ..
- In alata oala puneti ceapa la prajit ,
- Imediat se pune si faina . Se amesteca si se pune deasupra putina apa rece sa nuse faca cocoloase .
- Nu exagerati cu prajitul fainii ca si cum se face un rantas .
- Puneti in oala morcovul si patrunjelul taiate cubulete .
- Turnati zeama strecurata de la fiertura cu chimen . Sarati.
- Lasati sa fiarba 15 minute pana cand zarzavatul este patruns.
- Piparati si gustati daca mai este nevoie de sare .
- Serviti supa de chimen decorata cu frunzulite de patrunjel .
- Crutoanele de paine prajita se pun in supa doar la servire ca sa fie crocante .
- Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimen (zama de chimin) - supa nr. 365" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|