Supa de chimen (zama de chimin) - supa nr. 365

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
31 Ian 2022 | 4436 vizualizari
Supa de chimen (zama de chimin) - supa nr. 365

  Uite ca am ajuns si la reteta de supa/ ciorba cu numarul 365. Adica pentru fiecare zi a anului cate o ciorba !!! Daca nu aveti inspiratie trageti cu ochiul la mine !!!  De multisor nu am mai facut aceasta zama de chimin[ cum ii zice pe la noi in Ardeal] ce o mancam in copilarie . Este atat de gustoasa si digestiva desi nu are carne. Trebuie sa o incercati neaparat.

Ingrediente

  • 100 ml ulei
  • 2 linguri rase de chimen
  • 2 linguri de faina alba
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 1 patrunjel radacina mic
  • 3 l apa
  • patrunjel verde pt decor
  • piper negru macinat
  • sare
  • Pt crutoane : paine mai uscata , sare , putin ulei.

Mod de preparare

  1. Preparati crutoanele dintr-o paine usor mai uscata .
  2. Eu am folosit paine neagra cu cartofi .
  3. Feliile paine le-am taiat  in patratele mici de 2/2 cm .
  4. Am pus patratelele de paine intr-o tava tapetata cu hartie de copt , le-am sarat si le-am stropit cu putin ulei .
  5. Am dat tava la cuptor pana painea a inceput sa se rumeneasca usor .
  6. Atentie !!!  Daca nu sunteti atenti crutoanele fiind marunte pot trece usor la stadiul de carbonizat .
  7. Intr-o oala cu jumatate din ulei se rumenesc usor semintele de chimen , timp de 2 minute .
  8. Prin prajire semintele de chimen elibereaza mai multa aroma .
  9. Turnati apa deasupra si dati in clocot sa preparati un fel de ceai ..
  10. In alata oala  puneti ceapa la prajit ,
  11. Imediat se pune si faina . Se amesteca si se pune deasupra putina apa rece sa nuse faca cocoloase .
  12.  Nu exagerati cu prajitul fainii ca si cum se face un rantas .
  13. Puneti in oala morcovul si patrunjelul  taiate cubulete .
  14. Turnati zeama strecurata de la  fiertura cu chimen . Sarati.
  15. Lasati sa fiarba 15 minute pana cand zarzavatul este patruns.
  16. Piparati si gustati daca mai este nevoie de sare .
  17.  Serviti supa de chimen decorata cu frunzulite de patrunjel .
  18. Crutoanele de paine prajita se pun in supa doar la servire ca sa fie crocante .
  19.  Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimen (zama de chimin) - supa nr. 365" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Ciorba de pui cu rosii si galuste de gris

Postat de mihaelar63

Ciorba de pui cu rosii si galuste de gris

Supa clara de pui se da in clocot. Zarzavaturile se feliaza si se reintroduc in zeama. Se pune la fiert foaia de dafin, mararul si cimbrul. Rosiile se incresteaza, se...

Citeste continuarea

Ciorba de ardei umpluti cu carne de vitel

Postat de mihaelar63

Ciorba de ardei umpluti cu carne de vitel

Legumele se curata si se spala. Taiati legumele in sferturi si apoi in bucati mai mici. Legumele se maruntesc cu ajutorul robotului. Le puteti razui pe razatoarea mare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2022, 19:30
Foarte gustos acest condiment! ne place mult!
la 31.01.2022, 19:47
Cred ca iese gustoasa! La cat mai multe retete delicioase cu supe/ciorbe si nu numai!
la 31.01.2022, 21:18
la 31.01.2022, 21:24
la 31.01.2022, 23:47
Adi

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking