Ingrediente
- 300 grame macaroane
- 50 grame unt
- 3 tulpini praz
- 4 linguri faina
- 700 ml lapte degresat
- 1 lingurita cu varf pudra de mustar
- 2 linguri creme fraiche
- 50 grame Parmezan
- 110 grame Cheddar maturat
Mod de preparare
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se topeste untul intr-o cratita si se adauga prazul taiat rondele. Se gateste 4 minute, pana se inmoaie. Se adauga faina si se mai lasa 1 minut. Se adauga laptele treptat, amestecand cu un tel. Se adauga pudra de mustar, se aduce sosul la punctul de fierbere, se reduce focul si se lasa 5 minute, pana se ingroasa.
Se ia sosul de pe foc, se adauga Parmezanul, branza Cheddar si creme fraiche. Se amesteca pana devine omogen.
Se scurg pastele, pastrand 3 linguri din apa in care au fiert. Se amesteca cu sosul, adaugand apa, daca este nevoie pentru a obtine un sos matasos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu branza si praz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|