Macaroane cu sos de branza si Conopida

Postat de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver
4 Oct 2017 | 4077 vizualizari
Macaroane cu sos de branza si Conopida

Ingrediente

  • 1/2 conpida
  • 200 grame branza Gouda (Se poate inlocui cu Cheddar sau cascaval)
  • 100 grame Parmezan
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel
  • 400 grame macaroane sau alte paste mici
  • 200 grame Creme Fraiche
  • Salata pentru servit

Mod de preparare

Se indeparteaza frunzele conopidei si se arunca. Se taie conopida in buchetele mici. Cotorul se taie in felii subtiri. 

Se rade branza Gouda si Parmezanul, iar patrunjelul se toaca marunt. 

Se fierb macaroanele si conopida in apa sarata, conform instructiunilor de pe ambalaj. 

Se aseaza un bol din inox/ cratita deasupra unei alte cratite cu apa, la foc mediu (bain-marie) si se adauga, in cratita/bolul de deasupra, branza Gouda, Parmezanul si creme fraiche. Se amesteca frecvent pana se obtine un sos fluid. Se adauga patrunjelul, sare si piper. 

Se scurg pastele si conopida, pastrand o parte din apa in care au fiert. Se amesteca cu sosul de branza, sare si piper, daca este nevoie si putin din apa in care au fiert, pentru a obtine un sos onctuos. 

Se poate servi direct sau se poate transfera intr-un vas pentru cuptor si coace la 200 de grade Celsius, cateva minute, pana cand devine aurie deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu sos de branza si Conopida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Retete similare

Gnocchi cu carnati, rosii si fasole verde

Postat de Corina33

Gnocchi cu carnati, rosii si fasole verde

Intr-o cratita se pune la fiert apa cu sare pentru gnocchi. In alta cratita sau tigaie se pun rosiile uscate taiate cubulete cu usturoiul si uleiul de pe ele, la incins. Se scoate carnea din...

Citeste continuarea

Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi

Postat de Satisfyyourcravings

Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi

Se aseaza bucatile de somon, cu pielea in sus in centrul unei tavi, impreuna cu crevetii, sparanghelul, rosiile, busuiocul si lamaia, taiata in 4, catre margini. Se stropeste cu ulei de masline,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2017, 15:29
la 04.10.2017, 16:13
la 04.10.2017, 20:10
Ceva cu adevărat pe gustul meu!
la 04.10.2017, 21:04
la 04.10.2017, 23:10
interesant!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking