Macarons de ciocolată

Postat de ctlina in Dulciuri
2 Ian 2016 | 4090 vizualizari
Macarons de ciocolată

Franta a cucerit lumea cu niste prajiturele rotunde, crocante la exterior, moi la interior, lipite doua cate doua cu diferite tipuri de creme. Preparate din albus de ou, zahar si pudra de migdale, macarons au fost create, nu in Franta, cum s-ar crede, ci undeva intr-o manastire de calugarite din Venetia, in secolul VIII. O contributie esentiala la ceea ce sunt, azi, macarons a avut Louis Ernest Laduree.  Cofetar, patiser si brutar, acesta a fost, cu certitudine, primul care a lipit doua macarons cu o crema la mijloc, si a creat astfel forma finala a prajiturii. Se intampla in 1868, la Paris. Tot el a pus bazele unui celebru lant de cofetarii, care exista si azi, in Franta, in Europa, dar si pe alte continente. Laduree a creat si variantele sarate, lipite cu pateu de gasca si pasta de trufe. Azi, macarons sunt prezentate in zeci de combinatii arome si culori, cu lamaie, fistic, cacao sau ciocolata, si alte zeci de arome si culori. Macarons sunt foarte populare in Japonia, unde pudra de migdale a fost inlocuita cu pudra de alune. In Belgia, macarons sunt preparate intr-o formula mai lejera, cu mai putin zahar si mai multe migdale. (sursa: http://www.ziare.com/)

Ingrediente

  • 3 albușuri de ou
  • 200 g zahăr pudră
  • 125 g pudra fina de migdale
  • 30 g de zahăr
  • 15 g pudra de cacao
  • colorant alimentar rosu

Mod de preparare

Se cern într-un bol zahărul pudră şi cacaua, apoi se amestecă migdalele măcinate foarte fin.

Se bat albuşurile adaugand treptat cele 30g de zahar până când se întăresc bine.

Punem 20 de picaturi de colorant rosu si amestecam. 

Se presara treptat peste albusuri ingredientele uscate și se amestecă cu o spatulă până când amestecul devine neted.

Se tapetează o tavă mare (doua mici)cu hârtie de copt.

Se pune amestecul într-un posh sau o pungă mare de plastic, căreia i se taie un colţ.

Se şpriţează în tavă discuri mici, cu diametrul de 3-4 cm, lăsând spaţiu între ele.

Se lasa sa se usuce între 30 și 45 de minute.

Am lăsat ușa cuptorului întredeschisă timp de 7 minute ( puneți o lingură de lemn în ușa cuptorului) apoi l-am  închis. 

Le scoatem si le lasam sa se raceasca putin. Pentru a le dezlipi foarte usor, puteti turna un pic de apa sub hartia de copt.

Lasăti-le să se usuce cu susul in jos pe o farfurie. 

Lipiți 2 cate 2 cu: Nutella sau cu crema ganache de ciocolata. 

Serviti cu o cafea.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100

Postat de mirela0911

Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100

Blatul: In bolul robotului se pun ouale impreuna cu zaharul si praful de sare. Se porneste si se mixeaza timp de 20 de minute pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si cirese

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si cirese

Pentru blat: Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am obtinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixerul si folosim un tel. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2016, 11:43
Adooor ciocolata! Deliciosi!
la 02.01.2016, 11:47
Foarte buna!!! ciocoooo
la 02.01.2016, 11:56
mmm ce mult imi plac!
la 02.01.2016, 13:10
Sunt minunati!
la 02.01.2016, 13:21
Eu la macarons nu ma incumet ca nu-mi iese nici bezeaua )))

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking