Peste la tava, pe pat de legume
Postat de Ina
Curatam pestele, il spalam si-l taiem in fasii de 2 cm. grosime pe care le condimentam cu sare, le trecem prin faina si le prajim cate un minut pe fiecare parte in ulei incins. ...
Citeste continuareaHmmm, recunosc, e prima oară când gătesc macrou :D Mi-a plăcut cum arăta în galantare, dar imediat mi-a venit în nas mirosul de macrou prăjit, preparat de vecini :D ce sincer, nu e pprea gustul meu ;) Dar am deschis ochii și am zis, sigur pot găsi o rețetă pe placul meu ;) Și daaa, după prima căutare Macroul cu lămâie a lui Cleme, mi-a făcut cu ochiul. Normal că am adus ceva adăugiri, altfel nu aș fi eu :D Panacris :D Spor și poftă bună!
Ingrediente
Mod de preparareÎn vasul slow cooker-ului Crock-Pot, se pune ulei, se setează la funcția High și se lasă la încins cca. 20 de minute. Între timp ne ocupăm de ingredientul principal. Macroul gata curățat, fără cap, coadă și intestine, se spală, apoi se taie în rondele aproximativ, egale. Lămâia se spală energic cu apă caldă, apoi se taie rondele. Sparanghelul se curăță și se rupe în bucăți mărinimoase. După ce s-a încins uleiul se așează artistic feliile de pește, feliile de lămâie, intercalate și bucățile de sparanghel. Se asezonează de sare, piper și vin, apoi se lasă la gătit cca. 120 minute la programul High. Peștele se servește cald sau rece, stropit cu un pic de oțet balsamic, ca atare, sau acompaniat de garniturile preferate! (cartofi fierți, orez și de ce nu pâine prăjită! )
Spr și poftă bună! Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou cu sparanghel si lamai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|
Postat de Ina
Curatam pestele, il spalam si-l taiem in fasii de 2 cm. grosime pe care le condimentam cu sare, le trecem prin faina si le prajim cate un minut pe fiecare parte in ulei incins. ...
Citeste continuareaPostat de vasimur
Curățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|