Macrou cu sparanghel si lamai

Postat de panacris in Peste
5 Iun 2020 | 2320 vizualizari
Macrou cu sparanghel si lamai

Hmmm, recunosc, e prima oară când gătesc macrou :D Mi-a plăcut cum arăta în galantare, dar imediat mi-a venit în nas mirosul de macrou prăjit, preparat de vecini :D ce sincer, nu e pprea gustul meu ;) Dar am deschis ochii și am zis, sigur pot găsi o rețetă pe placul meu ;) Și daaa, după prima căutare  Macroul cu lămâie a lui Cleme, mi-a făcut cu ochiul. Normal că am adus ceva adăugiri, altfel nu aș fi eu :D Panacris :D   Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Macrou 2 bucăți ca. 500 g,
  • Ulei de măsline cca. 30 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Vin alb demisec cca. 100 ml,
  • Rozmarin 2 fire,
  • Lămâie 1 bucată,
  • Sparanghel verde cca. 500 g.

Mod de preparare

În vasul slow cooker-ului Crock-Pot, se pune ulei, se setează la funcția High și se lasă la încins cca. 20 de minute.

 Între timp ne ocupăm de ingredientul principal. Macroul gata curățat, fără cap, coadă și intestine, se spală, apoi se taie în rondele aproximativ, egale.

Lămâia se spală energic cu apă caldă, apoi se taie rondele.

Sparanghelul se curăță și se rupe în bucăți mărinimoase.

După ce s-a încins uleiul se așează artistic feliile de pește, feliile de lămâie, intercalate și bucățile de sparanghel.

Se asezonează de sare, piper și vin, apoi se lasă la gătit cca. 120 minute la programul High.

Peștele se servește cald sau rece, stropit cu un pic de oțet balsamic,  ca atare, sau acompaniat de garniturile preferate! (cartofi fierți, orez și de ce nu pâine prăjită! )

 

Spr și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou cu sparanghel si lamai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Peste la tava, pe pat de legume

Postat de Ina

Peste la tava, pe pat de legume

Curatam pestele, il spalam si-l taiem in fasii de 2 cm. grosime pe care le  condimentam cu sare, le trecem prin faina si le prajim cate un minut pe fiecare parte in ulei incins. ...

Citeste continuarea

Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii

Postat de vasimur

Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii

Curățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2020, 18:35
Nici eu nu am gatit !!! Ma tenteaza , dar nu stiu ce sa zic ?
la 05.06.2020, 18:49
Miha, încearcă varianta asta, cu adăugiri după gustul tău E tare bun Am în plan și pentru o marinadă
la 05.06.2020, 19:14
la 05.06.2020, 19:50
Deliciu!
la 05.06.2020, 20:03
Bun!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking