Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta

Postat de MotanLaOale in Peste
21 Noi 2017 | 25602 vizualizari
Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta

Este foarte buna. Mult mai buna decat cea din comert. Pentru amatorii de peste marinat, iata o reteta simpla din cativa pasi. Pentru acest Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente: macrou, otet, ulei, ceapa, morcovi.

Ingrediente

  • Ingrediente Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta
  • 1,2 kg macrou
  • 600 ml apa
  • 200 ml otet
  • 100 ml ulei
  • 3-4 bucati ceapa
  • 4 morcovi
  • 2-3 foi dafin
  • piper boabe
  • boabe de mustar
  • sare grunjoasa

Mod de preparare

Cum se prepara Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta

Pestele se curata si se spala bine.

Se taie rondele de 2-3 cm. Eu am taiat doar partea de mijloc, cozile le-am prajit.

Se sareaza rondelele bine cu sare grunjoasa, se pun intr-un vas, se acopera cu folie si se tin la frigider 24 de ore.

Pestele trage sare doar cat ii trebuie, nu mai mult.

Pentru saramura, se pune la fiert apa cu 1 lingura de sare, otetul, uleiul, foile de dafin, piperul, se fierb 2-3 minute si se lasa la racit.

Ceapa se curata si se taie julien.

Morcovii se curata si se taie rondele.

Dupa 24 de ore, se spala pestele cu apa rece si se lasa la scurs.

In borcane care se inchid etans, se pune pestele intercalat cu ceapa si morcovii si presaram boabe de mustar.

Se toarna deasupra saramura rece sa acopere tot pestele si se pun capacele.

Se pune in frigider pentru o saptamana.

Dupa o saptamana se poate consuma.

Incearca si reteta de Avat marinat sau varianta de Obletel marinat, ideal pentru fanii pestelui.

Iti recomandam si varianta de Marinata de macrou, la fel de buna.

Pofta Buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Chiftele cu merluciu si sos tartar

Postat de comanligia

Chiftele cu merluciu si sos tartar

Se decongeleaza pestele,se spala si se toaca mai marunt apoi se condimenteaza cu condimente pentru peste. Se pregateste compozitia:intr-un castron se bat ouale cu putina sare,apoi se adauga apa...

Citeste continuarea

Chefal pe pat de lamaie

Postat de panacris

Chefal pe pat de lamaie

Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute. Într-un vas...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2017, 21:35
la 21.11.2017, 21:38
Ce bine arată...!
la 21.11.2017, 21:46
Foarte bun!
la 21.11.2017, 21:47
Nu va suparati la fierbinte nu aveti?
la 21.11.2017, 22:04
Mno, trimit pe TataZmeu la tine, dacă zici că-i mai bună decât cea din magazin

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking