Madlene

Postat de panacris in Prajituri
6 Ian 2014 | 5176 vizualizari

”Aceste prăjiturele în formă de scoică sunt cunoscute în Franța de la începutul secolului al XVIII lea. Sunt coapte în formă de scoică, dar numele lor rămâne un mister. Este posibil să fi fost numite așa de Ludovic al XV-lea, în 1755, după Madeleine Paulmier, patisier șef al socrului său, Stanislaw Leszczynski, rege al Poloniei și duce de Lorena, de unde provine prăjitura. Informațiile le-am preluat direct din revista Delicii la cuptor!” Cum am văzut forma la revista Delicii, nu m-am putut abține;) De mult vânez forma asta. Ei și dacă în revistă a fost publicată și rețeta, zis și făcut. Am purces la treabă ;) P.S. Abia am reușit să prind ceva poze finale ;)

Inapoi la reteta

Comentarii (17)

la 07.01.2014, 09:49
Foarte mult imi plac,sper sa le vina si lor randul candva
la 07.01.2014, 13:28
Mulțumesc pentru aprecieri Bucătărași!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking