Ingrediente
- 150 gr zahar
- 200 gr unt
- 150 ml lapte
- 400 gr faina
- 3 oua
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1 plic praf de copt
- 1 praf sare
- In plus:
- 1-2 linguri zahar cu aroma de vanilie, pentru ornat
Mod de preparare
Aducem toate ingredientele la temperature camerei cu cel putin o ora inainte de preparare.
Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la topirea zaharului.
Laptele il punem pe foc impreuna cu untul, dar nu il lasam pana la topirea definitiva a untului, doar il incalzim putin, apoi il lasam sa se raceasca, astfel ca si untul se va topi pe parcurs.
Adaugam laptele cu untul peste oua si le mixam pentru omogenizare, apoi adaugam esenta si cernem faina impreuna cu praful de copt, mixand in continuare.
Va iesi un aluat ceva mai gros decat cel de clatite, pe care il lasam 20 de minute la odihnit, apoi cu o lingurita, umplem formele de madlene, razant si le vom coace pentru 20 de minute la 180 de grade.
Cand sunt reci, le vom pudra cu zahar cu aroma de vanilie.
Sunt tare bune si de efect
Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
|