Ingrediente
- 3 oua de gaina
- 120 gr de zahar brut
- 120 gr unt gras nesarat
- 250 gr faina
- 100 gr iaurt gras natur
- 1 praf sare
- 1/2 pliculet praf copt
- 1 lamaie
- zahar pudra
Mod de preparare
Pastram cateva ore ingredientele la temperatura camerei.
Intr-un castron, amestecam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana obtinem o spuma densa.
Intr-un vas mic, amestecam faina cu praful de copt. Astfel, praful de copt va fi distribuit uniform, Adaugam faina peste compozitia de oua si amestecam. Adaugam untul moale si omogenizam compozitia. La final, adaugam iaurtul si zeama stoarsa de la 1 lamaie. Omogenizam. Dam deoparte.
Pornim cuptorul si pregatim forma de copt. Daca aveti mai multe tavi, puteti coace mai multe deodata. Eu am copt in mai multe transe. Cu ajutorul unei linguri, turnam compozitia in forma de copt, nivelam usor fiecare cuib si bagam cu atentie in cuptorul preincalzit. Coacem la foc mediu, aproximativ 15 minute, pana se rumenesc frumos.
Le scoatem si le pudram cu zahar. Daca doriti un aluat mai dulce, suplimentati cantitatea de zahar, desi pudrate cu zahar la final sunt destul de dulci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|