Desert madlene cu lamaie si coacaze

Postat de katty in Prajituri
21 Apr 2018 | 8467 vizualizari
Desert madlene cu lamaie si coacaze

M-am indragostit de aceste prajiturici pufoase ce se fac imediat, asa ca o sa mai vedeti si alte variante.

Ingrediente

  • 4 oua intregi
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 120 gr unt 82%grasime
  • 1/2 plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 80 gr coacaze deshidratate
  • zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare

Intr-un castron mixam ouale intregi cu sarea, zaharul, apoi untul moale, zaharul vanilat, coaja si zeama de lamaie. Cernem faina amestecata cu praf de copt si omogenizam. Adaugam coacazele, amestecam usor, apoi turnam compozitia in forme speciale (recomand pe cele de silicon, care nu necesita a fi unse cu unt si tapetate cu faina). Daca avem forme de silicon le asezam in tava mare de la cuptor. Punem formele la cuptorul preincalzit la foc mediu, pana se rumenesc usor pe margini.

Scoatem madlenele si le rasturnam pe un gratar la racit. Cernem deasupra zahar vanilat cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert madlene cu lamaie si coacaze" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clafoutis cu cireșe

Postat de AndrutzaP

Clafoutis cu cireșe

   Cireselor spalate li se scot samburii apoi le asezam in tava in care urmeaza sa coacem prajiturica. Preincalziti cuptorul la 190 grade.    Oualele le batem bine cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere rase

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere rase

Merele spalate si curatate de coaja, le razi pe razatoarea cu ochiuri mari si le storci de zeama. Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul macinat si le mixezi bine....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2018, 18:52
Ce frumușele sunt!
la 21.04.2018, 18:57
la 21.04.2018, 19:56
la 21.04.2018, 20:59
Ce faineeee!
la 22.04.2018, 01:24
Ce dragute sunt

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking