"Maftoul "cu pui- specific Palestinei
Postat de Mihaela11_jo in Pui 26 Noi 2010 | 9530 vizualizari
"Maftoul" este o mancare specifica Palestinei; se prepara la ocazii deosebite ,cum ar fi nuntile si funeraliile.
Se prepara de obicei cu carne de pui( mai ieftina) dar si cu carne de oaie.
Se gateste tot timpul anului, dar este considerata mai ales o mancare de iarna, fiind foarte consistenta.
Este foarte asemanator cu cuşcuşul gatit in tarile arabe din nordul Africii; dar acesta este pregatit cu faina de gris si are o culoare mai albicioasa.
Maftoulul se pregateste din burgul( grau sfaramat) marunt si faina de grau, care se freaca in maini cu o cantitate mica de apa ,ulei de masline si sare pana se obtin bilute mici de aluat( cu cat e gospodina mai priceputa ,cu atat sunt mai mici bilutele).
Este o operatie foarte laborioasa si azi se foloseste de gata de la supermarket uscat sau congelat.
Se gateste pe aburi intr-o cratiata speciala de lut-qasriyeh-; gospodinele obisnuiau sa izoleze cele 2 cratite supapuse cu aluat, pentru ca aburul sa nu iasa pe lateral.
Azi se folosesc cratite de aluminiu sau inox.
Inapoi la reteta
|