"Maftoul "cu pui- specific Palestinei

Postat de Mihaela11_jo in Pui
26 Noi 2010 | 9530 vizualizari

"Maftoul" este o mancare specifica Palestinei; se prepara la ocazii deosebite ,cum ar fi nuntile si funeraliile. Se prepara de obicei cu carne de pui( mai ieftina) dar si cu carne de oaie. Se gateste tot timpul anului, dar este considerata mai ales o mancare de iarna, fiind foarte consistenta. Este foarte asemanator cu cuşcuşul gatit in tarile arabe din nordul Africii; dar acesta este pregatit cu faina de gris si are o culoare mai albicioasa. Maftoulul se pregateste din burgul( grau sfaramat) marunt si faina de grau, care se freaca in maini cu o cantitate mica de apa ,ulei de masline si sare pana se obtin bilute mici de aluat( cu cat e gospodina mai priceputa ,cu atat sunt mai mici bilutele). Este o operatie foarte laborioasa si azi se foloseste de gata de la supermarket uscat sau congelat. Se gateste pe aburi intr-o cratiata speciala de lut-qasriyeh-; gospodinele obisnuiau sa izoleze cele 2 cratite supapuse cu aluat, pentru ca aburul sa nu iasa pe lateral. Azi se folosesc cratite de aluminiu sau inox.

Inapoi la reteta

Comentarii (18)

la 16.03.2011, 08:29
super prezentare poze f expresive si convingatoare produsul final chiar arata excelent... desi sun acam complicat.... ....bravo
la 16.03.2011, 08:42
la 17.03.2011, 16:24
Ada e o reteta putin mai laborioasa, dar nu atat de complicata pe cat suna
Sufletista

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking