Maioneza de post

Postat de amalia01 in Mancaruri de post
10 Dec 2016 | 17619 vizualizari
Maioneza de post

Ori de cate ori vroiam sa fac maioneza in timpul postului, foloseam o reteta mai veche de-a mamei, cu pufuleti. Dar este destul de greu de facut.   Motiv pentru care am cautat o alta varianta, mai moderna. Si asa am dat peste reteta Jamillei Cuisine, simpla si rapida...pe care insa am modificat-o putin.  

Ingrediente

  • 300 ml ulei
  • 125 ml lapte de soia
  • 1 lgt de mustar
  • sare Kotanyi
  • piper negru Kotanyi

Mod de preparare

Intr-un vas inalt pentru blender adaugi ingredientele obligatoriu in aceasta ordine: ulei, lapte de soia, mustar, sare, piper, Maggi.

 Introduci blenderul pana jos, in vas, si incepi sa mixezi cu miscari usoare de jos in sus. Totul nu va dura mai mult de 30 de secunde! 

 Obtii o maioneza pufoasa si gustoasa.

  Nu este doar o maioneza de post si dietetica, dar o pot manca si persoanele alergice la ou, lactoza sau gluten.

 

Spor sa aveti si pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Sendvis de post: Reteta simpla si foarte gustoasa

Postat de Bucataras

Sendvis de post: Reteta simpla si foarte gustoasa

Iata cum se prepara Sendvis de post: Reteta simpla si foarte gustoasa: Prăjiți feliile de pâine într-o tigaie sau pe grătar până când devin ușor crocante și...

Citeste continuarea

Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata

Postat de Ksenya

Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata

Iata cum se prepara Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata Umplutura: Am tras miezul de nuca la tigaie pana s-a rumenit putin, cam  2-3 minute dupa care le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2016, 17:43
la 10.12.2016, 19:15
Ce textura faina are!
la 10.12.2016, 23:03
Stiu ca este foarte buna,am facut-o si eu destul de des.
Eu pun mai intai laptele si apoi uleiul,iar cand a prins consistenta adaug mustar si zeama de lamaie.
Zeama de lamaie da un gust foarte bun si ajuta sa se ingroase mai repede
la 10.12.2016, 23:51
la 11.12.2016, 06:23

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking