Makaronia Tou Fournou

Postat de ANCA in Paste
29 Noi 2011 | 46661 vizualizari

...Adica macaroane la cuptor! Cred ca noua mea reteta preferata!:)) Simpla, o combinatie de arome innebunitoare, nu trebuie ratata! Am primit reteta asta de la prietena mea Rodica, ce cunoaste tare bine bucataria cipriota! Ii multumesc pentru deliciul asta, ma simt cu un pas mai aproape de Cipru!:D

Inapoi la reteta

Comentarii (39)

la 30.11.2011, 11:05
vreau si eu o bucatica , mai ai?
la 30.11.2011, 11:32
Iamiiiiiiiiiiiiii!
la 30.11.2011, 11:37
la 30.11.2011, 11:46
la 30.11.2011, 14:57
wow ce bunatateeeee
la 01.12.2011, 10:08
la 02.12.2011, 19:20

draga anca
Felicitari pentru reteta ta este sunt sigura delicioasa,insa doresc sa fac o mica ,,corectie,, asta pentru k in reteta originala scortisoara se pune in carne si nu pe deasupra si deasemenea nu se foloseste cimbru in niciun caz ci doar oregano.Iar la crema besamel nu se pune in niciun caz unt ci ulei de masline, si deasemenea se pune ou si nucsoara..Crede ma am facut Macaronada cum o numesc cipriotii sau Pastitio cum numesc grecii de prea multe ori.Sunt sigura k este gustoasa dar incearca sa faci inlocuind ingredientele si ai sa vezi diferenta .Corect ,,conteaza gustul dar sa nu uitam k ,,gustul mancarurilor este dat de ingrediente de aici si diferenta intre mancaruri.Mult succes in bucatarie
la 03.12.2011, 09:31
ica, asa am primit reteta, asa am facut-o!.. sotul prietenei mele este chiar cipriot... evident, ca ea a facut-o cum a vazut acolo, la familia lui.. i s-a spus ca ei variaza mereu ingredientele, fiecare familie adapteaza acolo reteta dupa propriul gust, iar toti stim ca nicio reteta nu e batuta-n cuie, creatia in bucatarie face multe... tu fa-o cum stii si cum iti place!
la 03.12.2011, 10:33
ica, asteptam aici si reteta ta
la 04.12.2011, 13:41
Buna Anca
eu nu am spus k preparatul tau nu este bun sau ca nu este gustos, am facut doar o remarca visa-vis de reteta.Intr-adevar este o diferenta intre bucataria greceasca si cea cipriota asa cum si traditiile sunt diferite in cele doua tari,insa acasa se gateste intr-un fel iar in restaurant in alt fel .
Reteta pe care am facut-o eu in restaurant este asa;
500g macaroane groase
fierte al dente si scurse bine
500g carne tocata de vita (obligatoriu sa nu fie de porc sau amestec)
1 baton de scortisoara sau 1 lingurita macinata
5 rosii tocate marunt (sau 2-3 linguri de bulion)
2-3 cepe
1 catel de usturoi
50g pesmet
jumatate de pahar de vin alb
patrunjel tocat
3-4 linguri ulei
200g cascaval ras
40g unt
40g faina
4 oua
500ml lapte
1 lingurita zahar
sare
piper
Toaca ceapa si usturoiul marunt si pune-le in putin ulei la calit. Adauga si carnea, amestecand cu o lingura de lemn pana isi schimba culoarea. Stinge cu vinul si lasa 3 minute sa fiarba. Adauga rosiile taiate marunt sau pasta de tomate. Micsoreaza focul si lasa la fiert 15 minute .(sa nu ramana foarte multa zeama ,)

Dupa ce s-a racit adauga oul pe care l-ai batut inainte ca pentru omleta .. Fierbe macaroanele al dente (adica sa nu fie fierte 100%.. Scurge-le si amesteca-le cu 2 linguri de unt.

Pregateste bechamelul. Pune untul la topit, adauga treptat faina si lasa putin pe foc. Adauga laptele rece si amesteca mereu cu telul pana fierbe, in felul acesta nu se vor forma cocoloase. Adauga ouale batute separat si omogenizeaza-le. Lasa sa dea in clocot 3 minute si da cratita de pe foc. Adauga sarea, zaharul, piperul si nucsoara.((cam un sfert de lingurita, nu puneti mai mult deoarece nucsoara este un condiment cu aroma foarte puternica)

Unge o tava cu unt si tapeteaza cu pesmet. Asaza jumatate din catitatea de macaroane fierte, apoi carnea. Pune restul de macaroane. La final toarna peste macaroane sosul besamel si presara cu cascaval ras.

Da la cuptor la foc mediu pentru 40-50 minute pana se rumeneste frumos.
Dupa ce s-a racit(cat sa fie calda ) se taie in bucati generoase.



Pofta buna
la 04.12.2011, 13:43
Daca doriti si alte retete cu placere le pot posta.
la 26.01.2012, 21:37
Interesante retete!
la 26.01.2012, 22:18
ica, avem formular de "adauga reteta. Pune o te rog acolo sa poata fi citita mai bine
la 09.02.2012, 12:23
La Multi Ani!!!
la 09.02.2012, 14:26
La Multi Ani

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking