Maki Sushi
Postat de mitinita in Aperitive / Garnituri 14 Dec 2010 | 8955 vizualizari
Postez aceasta reteta pentru ca am vrut sa o incerc de mult timp ,caci nu mai mancasem sushi de o groaza de timp. Imi era foarte dor,dar nu gaseam nori,foile din alge, cu care se invelesc. Si le-am gasit in cele din urma,au ajuns si in oraselul nostru.
Craciunul acesta vreau sa fac mancare chinezeasca si asiatica,numai friptura de porc si carnatii mai raman din masa traditionala. Vreau mancare mai usoara si mai spectaculoasa. Asa ca pastram foile pentru atunci,dar am dat de un concurs pe net si tema era masa de Craciun.Ei,anul acesta masa noastra o sa arate altfel si mi s-a ivit momentul potrivit sa incerc reteta mea de sushi.
Eu la ingrediente am folosit cana, care in masura americana e cup,am masurat-o cu o cana de 200 ml si e aceeasi masura.Deci la cana de 200 de ml ma refer daca nu aveti setul de masurat.
Cantitatea mentionata e cam pentru 4-5 portii si ies cam 60 - 80 (depinde cat de groase le taiati) de bucati de sushi.
Otetul condimentat este mai mult decat aveti nevoie in aceasta reteta,eu fac mai mult si il tin in frigider ca sa imi fie la indemana.Pana acum am facut salata de sushi,dar fara nori.
In Japonia,acest sushi este numit Maki Sushi.Eu am invatat sa fac sushi la o scoala culinara din Vancouver de la cheful Ron Suzuki.
Inapoi la reteta
|