Ingrediente
- 400 ml lapte batut
- 2 oua
- 3 cani faina de malai (aproximativ ; 200 ml)
- 3/4 cani faina de grau
- 3/4 cani zahar
- 1/2 cani ulei
- 1/2 lingurite bicarbonat de sodiu
Mod de preparare
Prepararea este simpla! Intr-un bol amestecati faina (ambele) cu 1/2 din zahar. In altul amestecati ouale,uleiul , laptele batut si restul de zahar. Nu e nevoie sa folositi mixerul, o furculita e de ajuns.
Turnati compozitia lichida peste faina si amestecati pana se incorporeaza bine, apoi adaugati bicarbonatul de sodiu stins cu putin otet si mai amestecati. Compozitia trebuie sa fie asemanatoare celei de la mamaliga, putin mai tare. Daca e mai lichida, mai adaugati putina faina de grau.
Turnati compozitia intr-o tava unsa cu ulei si dati la cuptor. Eu am folosit o tava ingusta de chec, motiv pentru care mi s-a copt mai greu (45 min,acoperita dupa catva timp cu staniol pe deasupra). Daca folositi o tava mai mare,mariti proportionat cantitatile.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Malai dulce(prajitura bunicii)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|