Mamaliga americana

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne
24 Apr 2018 | 2831 vizualizari
Mamaliga americana

Ingrediente

  • Pentru mamaliga:
  • 250 grame malai
  • 50 grame unt
  • 100 grame branza Gouda/ Cheddar rasa (se poate inlocui cu cascaval)
  • sare, piper
  • Pentru carnati si creveti:
  • 300 grame de carne tocata vita+porc
  • ienibahar pudra, coriandru pudra, ceapa pudra dupa gust
  • 3 catei de usturoi
  • 300 grame creveti proaspeti, curatati si decorticati
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • 1 cub unt
  • 1 lamaie
  • 1/2 legatura patrujel, tocat

Mod de preparare

Carnea tocata se amesteca cu 1 catel de usturoi pisat, condimentele, sare si piper si se modeleaza in bile nu foarte mari. Acestea se prajesc la foc mare, in putin ulei, 4-5 minute, pe toate partile. Se adauga apoi crevetii, restul de usturoi feliat si paprika, se lasa 2 minute, apoi se adauga untul. Cand acestea s-a topit, se indeparteaza tigaia de pe foc si se adauga sucul de lamaie, sare, piper si patrunjelul. Se lasa putin la odihnit in tigaie. Se adauga putina apa, daca sosul s-a evaporat aproape complet.

Se aduce 1 litru de apa la punctul de fierbere si se adauga malaiul in ploaie. Se amesteca cu telul si se lasa sa fiarba cateva minute, in functie de tipul de malai. Se indeparteaza de pe foc si se adauga untul si branza, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine si se acopera cu un capac.

Se serveste mamaliga cu creveti, carnati si sos deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga americana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prepelite in foi de vita

Postat de panacris

Prepelite in foi de vita

Prepelițele curățate, se sărează puțin. Din măruntaiele de prepeliță se foloseșe doar ficatul curățat și eventualele oușoare din interiorul păsării. Acestea se introduc în...

Citeste continuarea

Chiftele cu cartofi la cuptor

Postat de Ksenya

Chiftele cu cartofi la cuptor

Toate ingredientele de la chiftele se trec prin masina de tocat, se adauga oul si se amesteca, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa la rece pentru 30 minute. Intre timp curatam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2018, 20:59
Pffff, altă combinație interesantă Creveți și chiftele cu garnitură de mămaligăăăă De probat și savurat!
la 24.04.2018, 21:02
Eu servesc doar cu carnati, chestiile alea roz nu sunt in ton cu leii....
la 24.04.2018, 21:03
Ooo, buna, buna!
la 24.04.2018, 21:06
Cristina, sa stii ca nici ai mei nu pareau foarte entuziasmati de combinatie, dar dupa ce au gustat chiar le-a placut.
la 24.04.2018, 21:13
super

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking