Ingrediente
- 1 litru de apa
- 1 lgt sare
- 200 g faina malai
- 400 g branza de burduf
- 4-5 felii de slanina (sau cate vreti)
- smantana pentru servit
Mod de preparare
Se pune la fiert intr-o oala, apa cu sarea. In mometul in care incepe sa dea in clocot, se toarna faina in ploaie si se amesteca cu un tel. Se lasa pe foc mic (atentie ca sare) si se amesteca mereu. Cand este gata, se ia de pe foc si se lasa putin sa se odihneasca.
Intre timp, se taie slanina felii si se cresteaza. Se pune intr-o tigaie si se lasa sa se prajeasca la foc mic pana devine tanslucida si crocanta.
Se ia un vas de yena si se unge cu untura lasata de slanina. Se intinde cu o lingura data prin untura de la slanina un strat de mamaliga, apoi jumatate din cantitatea de branza, iar un strat de mamaliga apoi deasupra branza. Se acopera vasul si se da la cuptorul preincalzit pentru cca 30 de minute. Cu 10 minute inainte, se indeparteaza capacul si se lasa sa se rumeneasca deasupra.
Se serveste cu bucatile de slanina prajite si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu branza (in straturi)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|