Mamaliga pe placere

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
22 Iul 2020 | 2364 vizualizari
Mamaliga pe placere

 Cui nu-i place mamaliguta cu branza ?  Partea  mai complicata vine la pofte . Unul vrea cu carnati ,altul cu ou moale . Nu-i bai . Se rezolva . Bine ca avem cate un picut de branza de mai multe feluri !!! Daca eram mai snoaba prezentam : polenta cu trei branzeturi si ou posat , la cuptor cu ventilatie  :))

Ingrediente

  • 200 gr faina malai grisat
  • 1 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 150 gr slaninuta afumata -de casa
  • 1 lingura cu untura proaspatya de porc
  • 100 gr cascaval afumat
  • 100 gr mozzarella
  • 100 gr branza Cheddar
  • 200 gr carnat afumat porc-de casa
  • 1-2 oua -de casa
  • codite de cepa verde

Mod de preparare

  1.  Se prepara o mamaliga moale, din apa cu faina de malai si sare.
  2.  Se taie slaninuta cubulete si se prajeste in untura pana devine crocanta .
  3. In doua vase termorezistente de sticla se  pun straturi succesive de mamaliga si branzeturi .
  4. Intai pe fundul vasului se incepe cu putina untura . Se pune mamaliguta si apoi Cheddar taiat cubulete .
  5.  Branzeturile se vor taia cubulete . Nu este necesar sa se razuiasca , la gratinare , oricum  ele se vor topi frumos .
  6.  Mamaliguta calda se poate nivela mai usor cu lingura trecuta prin untura calda .
  7. Continuati cu alt strat de mamaliga , mozzarella si din nou mamaliga .
  8. La sfarsit se pune cascavalul afumat si se presara pe deasupra cubuletele de slaninuta .
  9. Se fac adancituri in mamaliguta in care se pune carnatul , intr-un vas.
  10. In celalalt vas se pune in adancitura formata un ou intreg crud .
  11. Se dau vasele cu mamaliguta la cuptor , atat cat sa se gratineze usor .
  12. Carnatul de deasupra va fi frumos rumenit iar portia ceialalta , obligatoriu trebuie sa aiba oul moale .
  13.  Serviti mamaliguta   pe placere , presarata cu ceapa verde  insotita de muraturi sau salata preferata de cruditati . Noi am avut salata de varza verde .
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga pe placere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mancare de mazare cu cartofi si carnati

Postat de mirela0911

Mancare de mazare cu cartofi si carnati

Intr-o cratita se pune uleiul la incins.  Se taie carnatul (eu am avut de 2 feluri, cate putin din fiecare) felii si se pune la prajit in ulei. Se amesteca pentru a se praji pe ambele...

Citeste continuarea

Reteta de tocana cu inimi si pipote

Postat de Constelatialeu

Reteta de tocana cu inimi si pipote

Iata cum se prepara Reteta de tocana cu inimi si pipote Mai intai am pus pipotele si inimile sa fiarba. Am pus sa se coaca ardeii , i-am curatat de coaja si i-am taiat mai marunt. Apoi am taiat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2020, 23:49
Aici m-ai atins la punctul sensibil, Mihaela! Mie îmi place mult mămăliguța, dar nu și soțului, așa că facem mai rar... Foarte bun ce-ai făcut aici și eu mănânc mămăliguță cu tot ce oferi aici...
la 22.07.2020, 23:54
Rodica , chiar de loc nu-i plac ela dom "Vasile , mamaliguta ? Ma gandesc ca poti sa-i prepari o portie pe plac
la 23.07.2020, 00:03
Ei, îi place, dar mai rar...
la 23.07.2020, 01:24
bun tare
la 23.07.2020, 08:47
Gustos!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking