Ingrediente
- 4 ouă
- 100 grame de unt
- 150-200 grame de brânză de burduf
- Pentru mămăliguță:
- făină de porumb
- apă
- sare
- Pentru poșat ouăle:
- 2 l de apă
- 2 linguri de oțet
- sare
Mod de preparare
Se pune apa cu sare în ceaun, la fiert și când începe să se încălzească, se toarnă făina ”în ploaie” amestecându-se întruna, ca să nu se formeze cocoloașe.
În timp ce mămăliguța fierbe, se fac ouăle poșate (ca să fie dietetice). Se pune o oală cu 2 litri de apă la fiert, se adaugă două linguri de oțet și puțină sare. Când apa fierbe, se face un vârtej în ea cu lingura, se sparge oul și se dă drumul încet în el. La fel se procedează și cu celelalte ouă. Se fierb la foc mediu și după 3:30-4 minute, se scot ouăle poșate din apă, cu o paletă.
Când este gata mămăliguța se pune în farfurie. Se adaugă untul feliat și brânza de burduf, iar deasupra se pun ouăle poșate. Se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza de burduf si oua posate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|