Ingrediente
- 500 gr faina de malai grisat
- 500 gr carnati afumati de casa
- 100 ml ulei
- 200 gr smantana
- 200 gr branza framantata de oaie [ de tara]
- 100 gr cascaval afumat
- 100 gr branza razuita gratinabila
- 3 oua
- 1 ceapa mare tocata
- sare
Mod de preparare
- Se prepara o mamaliga cu apa, sare si faina de malai. Mie imi place sa fie mai vartoasa.
- Carnatul se taie rondele si se prajeste in ulei impreuna cu ceapa tocata. Prajiti pana ceapa devine sticloasa.
- In vasul de lut se pune pe fund putin ulei rezultat de la prajirea carnatilor.
- Se pun straturi succesive de mamaliguta, carnati, branza si smantana.
- Mamaliguta se intinde bine cu ajutorul grasimii de la prajeala.
- Eu am pus trei straturi de mamaliguta. La primul am folosit branza de oaie, la al doi-lea cascavalul afumat si am incheiat cu branza gratinabila.
- Am facut doua adancituri in stratul superior si am pus doua oua de casa.
- Am dat drumul la cuptor si am pus vasul sa se gratineze mamaliguta.
- Se vede din imagini, a iesit o nebunie de mamaliguta cu ouale moi si branza se intindea frumos.
- Am servit cu varza murata de la borcan. Am poftit si la o bere rece pe care am impartit-o pe din doua :D
- Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza, oua si carnati in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|