Mamaliguta cu branza, oua si carnati in vas de lut

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
7 Ian 2016 | 6971 vizualizari
Mamaliguta cu branza, oua si carnati in vas de lut

Dupa atitea aperitive, carnuri si  sofisticatenii am poftit la o mamaliguta ca lumea. Am folosit un vas de lut nou care-l achizitionasem  in primavara pentru a face paine in el .:D. Vasul de lut se tine cu apa inainte de folosire.

Ingrediente

  • 500 gr faina de malai grisat
  • 500 gr carnati afumati de casa
  • 100 ml ulei
  • 200 gr smantana
  • 200 gr branza framantata de oaie [ de tara]
  • 100 gr cascaval afumat
  • 100 gr branza razuita gratinabila
  • 3 oua
  • 1 ceapa mare tocata
  • sare

Mod de preparare

  1. Se prepara o mamaliga cu apa, sare si faina de malai. Mie imi place sa fie mai vartoasa.
  2. Carnatul se taie rondele si se prajeste in ulei impreuna cu ceapa tocata. Prajiti pana ceapa devine sticloasa.
  3. In vasul de lut se pune pe fund putin ulei rezultat de la prajirea carnatilor.
  4. Se pun straturi succesive de mamaliguta, carnati, branza si smantana.
  5. Mamaliguta se intinde bine cu ajutorul grasimii  de la prajeala.
  6. Eu am pus trei straturi de mamaliguta. La primul am folosit branza de oaie, la al doi-lea cascavalul afumat si am incheiat cu branza  gratinabila.
  7. Am facut doua adancituri  in stratul superior si am pus doua oua de casa.
  8. Am dat drumul la cuptor si am pus vasul sa se gratineze mamaliguta.
  9. Se vede din imagini, a iesit o nebunie de mamaliguta cu ouale moi si branza se intindea frumos.
  10. Am servit cu varza murata de la  borcan. Am poftit  si la o bere rece pe care am impartit-o  pe din doua :D
  11. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza, oua si carnati in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cotlet de porc fraged la cuptor

Postat de Catalinaflorea

Cotlet de porc fraged la cuptor

Cotletele de porc se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se asezoneaza cu boia, sare, curry, piper, cateva rosii cherry, felii subtiri de mar si vin alb; se da la cuptorul incins la 200 grade...

Citeste continuarea

Ardei umpluti

Postat de Creatsa

Ardei umpluti

Am pus la fiert osul de vita cu putina sare si piperul boabe. Am scos cotorul ardeilor ,le-am indepartat nervurile din interior si i-am spalat bine. Am tocat cepele marunt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2016, 22:12
la 07.01.2016, 22:30
sa-mi pui si mie deoparte
la 07.01.2016, 22:33
Dia punem un ochi in plus
la 07.01.2016, 22:35
Da' sa fie fara cearcane )))))
la 07.01.2016, 22:39
))

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking