Mamaliguta cu branza si smantana

Postat de RODIMUR in Mancare copii
3 Oct 2017 | 8313 vizualizari
Mamaliguta cu branza si smantana

Asta mi-am făcut astăzi, pentru că-mi place foarte mult. O singură porție, pentru că soțul mănâncă mai rar așa ceva... Și ca să fie mai bună, mai consistentă, și mai aspectuoasă mâncarea am făcut și un ochi, pentru că tare bun e, cu mămăliguță caldă...!

Ingrediente

  • 3 linguri de brânză de vaci
  • 4 linguri de smântână groasă
  • sare
  • 250-300 mililitri de apă
  • sare
  • 100 grame mălai extra
  • 25 grame de unt
  • 1 ou
  • ulei pentru preparat ochiul

Mod de preparare

Se amestecă bine brânza de vaci cu smântâna și se adaugă sare, după gust.

Se face apoi oul ochi într-o tigaie cu ulei suficient, lăsat mai întâi să se încingă.

La noi, în Moldova, mămăliguța se face în ceaun sau într-un vas de tuci și se amestecă, de cele mai multe ori, cu făcălețul, rareori cu o lingură de lemn.

Se pune în ceaun 250-300 mililitri de apă și sare, la foc iute. Când apa începe să se încălzească, se presară făina, în ploaie și între timp se amestecă. În acest fel, nu se vor face cocoloașe (noi le zicem "boțuri"). Se face apoi focul mediu și se lasă mămăliguța să fiarbă, amestecându-se din când în când. Dacă este necesar, se mai adaugă apă, pentru ca mămăliguța să fie moale, nu vârtoasă (așa cum se face, de fapt, în Moldova).

Când mămăliguța a fiert și este legată, se pune în farfurie și se aranjează ca un tort, iar în mijloc se face o adâncitură (tot rotundă) în care puneți brânza cu smântână. Deasupra se pune ochiul, presărat cu sare și piper.

Dacă aranjați astfel mămăliguța, din orice parte ați începe să mâncați, veți avea tot ce trebuie la îndemână, fără să răscoliți mâncarea, iar farfuria va fi mereu aspectuoasă.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mamaliga in straturi cu branza si oua fierte

Postat de Oana

Mamaliga in straturi cu branza si oua fierte

Prepara mai intai mamaliguta. Pune apa la fiert cu sarea. Cand clocoteste adauga laptele fierbinte Amesteca in continuu cu un tel si adauga malaiul "in...

Citeste continuarea

Mamaliguta in straturi cu branza si costita/sunca

Postat de Doinavar

Mamaliguta in straturi cu branza si costita/sunca

Preparati intai o mamaliguta nu prea vartoasa, din malai, 1,5 litri de apa si putina sare. Toata lumea stie cum se face o mamaliga, nu? Taiati costita in feliute foarte subtiri sau cubulete si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2017, 19:34
Ce mult imi place si mie! Daca nu era asa tarziu, imi faceam o portie!
la 03.10.2017, 19:35
Mă bucur că-ți place, Mirela!
la 03.10.2017, 20:08
Buna, buna!
la 03.10.2017, 20:09
Mulțumesc, Mimi!
la 03.10.2017, 20:22

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking