Ingrediente
- Mamaliga:
- 1 l apa;
- o lingura ulei;
- o lingurita sare;
- 225 g malai.
- Pentru servire:
- 6 oua fierte, tari;
- 300 g branza de vaca;
- 300 g unt;
- 150 g cascaval.
Mod de preparare
Mamaliga:
Apa, uleiul si sarea se pun intr-un tuci la foc. Inainte ca apa sa atinga punctul de fierbere, se adauga, in ploaie, malaiul si se mesteca energic cu un tel. Se lasa sa clocoteasca in continuare la foc mic, mestecand din cand in cand.
Este gata atunci cand mamaliga se desprinde de pe peretii vasului. Se rastoarna intr-un vas umezit cu apa rece.
Mod de servire pentru o portie:
Intr-o strachina se pun doua oua fierte tari (care au fost curatate de coaja) taiate in felii mici. Pe deasupra se pun 100 g de branza de vaca (sarata), data pe razatoarea cea mare. Se adauga 100 g de unt taiat cubulete, apoi o treime din mamaliga calda. Se amesteca totul, dupa care se rad 50 g de cascaval pe deasupra. Se procedeaza la fel si cu celelalte doua portii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu oua, branza si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|