Mamaliguta cu oua, branza si cascaval

Postat de Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri
31 Mar 2016 | 8324 vizualizari
Mamaliguta cu oua, branza si cascaval

Mi s-a facut pofta de ceea ce mancam in copilarie, asa ca am pus mana la treaba si am facut o mamaliguta, am avut oua fierte prin frigider, branza buna de la tara, facuta de bunica sotului meu, si am adaugat si putin cascaval pentru ca ceva rau n-avea cum sa iasa. Un deliciu!

Ingrediente

  • Mamaliga:
  • 1 l apa;
  • o lingura ulei;
  • o lingurita sare;
  • 225 g malai.
  • Pentru servire:
  • 6 oua fierte, tari;
  • 300 g branza de vaca;
  • 300 g unt;
  • 150 g cascaval.

Mod de preparare

Mamaliga:

Apa, uleiul si sarea se pun intr-un tuci la foc. Inainte ca apa sa atinga punctul de fierbere, se adauga, in ploaie, malaiul si se mesteca energic cu un tel. Se lasa sa clocoteasca in continuare la foc mic, mestecand din cand in cand.

Este gata atunci cand mamaliga se desprinde de pe peretii vasului. Se rastoarna intr-un vas umezit cu apa rece.

Mod de servire pentru o portie:

Intr-o strachina se pun doua oua fierte tari (care au fost curatate de coaja) taiate in felii mici. Pe deasupra se pun 100 g de branza de vaca (sarata), data pe razatoarea cea mare. Se adauga 100 g de unt taiat cubulete, apoi o treime din mamaliga calda. Se amesteca totul, dupa care se rad 50 g de cascaval pe deasupra. Se procedeaza la fel si cu celelalte doua portii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu oua, branza si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gustare calda

Postat de ela2015

Gustare calda

Incepem cu prepararea mamaligutei. Intr-un ceaun punem apa la infierbantat, cu un praf de sare si o lingura de malai cernut. Cand apa incepe sa fiarba adaugam faina in ploaie si lasam sa se...

Citeste continuarea

Tarta de mamaliguta cu branza

Postat de RuxyRux

Tarta de mamaliguta cu branza

Preparam mamliguta in modul in care suntem obisnuiti, va trebui sa iasa potrivit de vartoasa si nu moale. Punem in forma de tarta o foaie pergament sau putem renunta si in acest caz o vom unge...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2016, 09:20
ce mancare buna
la 31.03.2016, 09:20
Delicios!! Intr-adevar, unul dintre felurile de mancare din copilarie!!
la 31.03.2016, 09:26
Ce-mi placeeee!
la 31.03.2016, 09:39
la 31.03.2016, 09:42

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking