Mamaliguta in paturi

Postat de claudiaO in Mancaruri cu carne
12 Mai 2017 | 3209 vizualizari
Mamaliguta in paturi

Ingrediente

  • 400 gr malai
  • 2 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 6 carnaciori afumati
  • 6 oua
  • 100 gr unt
  • branza feliata Tisit sau Gouda
  • 350 telemea de oi

Mod de preparare

Pentru inceput, ne apucam de mamaliga. Punem apa cu sarea pe foc si adaugam 100 gr malai. Cand incepe sa dispara spuma alba de deasupra, mai adaugam malai si lasam sa fiarba. Dupa vreo 10 min, mai adaugam si restul de malai si mai lasam sa fiarba vreo 20 minute.

Cat timp fierbe mamaliga, taiem carnaciorii feliute si dam telemeaua pe razatoare.

Dupa ce am dat mamaliga jos de pe foc, undem o tava Yenna cu unt, punem un strat de mamaliga, repartizam carnaciorii, pe care i-am prajit inainte putin, pe toata suprafata, presaram telemea, punem al doilea strat de mamaliga, punem 6 cubulete de unt ca sa se topeasca si, cu un polonic, formam 6 gauri, in care vom sparge cate un ou. Presaram piper si branza rasa peste toata suprafata si felii de branza Tilsit sau Gouda, avand grija sa lasam galbenusurile neacoperite.

Dam la cuptorul incins, pana se rumeneste frumos la suprafata.

Servim cu muraturi sau fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in paturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Perișoare în sos tomat cu capere și măsline, acompaniate de Serpentine de la Băneasa

Postat de panacris

Perișoare în sos tomat cu capere și măsline, acompaniate de Serpentine de la Băneasa

Carnea tocată se amestecă energic cu ceapa curățată, tocată mărunt, orezul, oul, un praf de sare iodată,  boia și  piper  proaspăt măcinat . În vasul...

Citeste continuarea

Snitel din cotlet cu pesmet si mustar

Postat de Constelatialeu

Snitel din cotlet cu pesmet si mustar

Mai intai portionam cotletul, il batem bine. Apoi il dam prin faina. Separat spargem ouale,adaugam sare, piper, dupa gust, mustarul si patrunjelul tocat marunt. Omogenizam bine apoi trecem prin ou...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2017, 13:22
Buna!
la 12.05.2017, 13:29
la 12.05.2017, 14:07
la 12.05.2017, 16:06
Ce bunăăăă!
la 12.05.2017, 16:18
Ce imi place!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking