Mâncare chinezească de morcovi cu orez

Postat de ionix in Mancaruri de legume
15 Dec 2010 | 6831 vizualizari
Mâncare chinezească  de morcovi cu orez

este perfectă pentru o zi de post.... rapidă şi gustoasă

Ingrediente

  • 3 morcovi mari
  • câteva arahide uscate
  • o linguriţă cu pastă de soia
  • două cepe
  • un căţel de usturoi
  • o linguriţă sos de soia
  • o linguriţă cu ulei
  • 6-7 linguri cu apă
  • două mâini cu orez
  • sos de soia pentru servit orezul

Mod de preparare

Morcovul se curăţă şi se taie rondele.

Ceapa de curăţă şi se taie julien.

Usturoiul se curăţă şi se taie felii subţiri.

Se încinge uleiul cu o lingură cu apă şi se pune ceapa şi morcovii la călit.

Se lasă 1 minut, amestecând întruna, şi apoi se toarnă pasta de soia, apa şi sosul de soia.

Se lasă la foc mediu, acoperind tigaia cu un capac, până când morcovii sunt pe placul dvs.

La sfârşit se pun arahidele şi usturoiul iar apoi se acoperă tigaia.

Între timp pregătim orezul.

Eu am o modalitate unică de  a face orezul, în încercarea mea de a avea acelaşi gust şi aspect ca cel de la restaurante.

Orezul se fierbe în multă apă cu puţină sare şi ulei, pentru a nu face spumă.

Se fierbe la foc mare iar când este aproape gata adăugăm sosul de soia. În momentul în care este gata se ia de pe foc, se strecoară de apă şi se dă printr-un jet de apă rece.

Când toate sunt gata, aşezăm morcovii şi orezul pe o farfurie şi servim cu sos de soia.

Este una din  mâncărurile mele favorită.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare chinezească de morcovi cu orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui cu legume la wok

Postat de Ina

Piept de pui cu legume la wok

Punem la fiert orezul. Eu am folosit orez prefiert pe care l-am lăsat mai puțin pe foc ( să rămână ferm, să nu înflorească ). L-am scurs de apă și l-am spălat apoi și...

Citeste continuarea

Mancare chinezeasca

Postat de Meea

Mancare chinezeasca

Prima dată pregătim puiul: amestecăm apa, făina, sarea, piperul, amidonul, oul și uleiul.  Spălăm și tăiem bucăți pieptul de pui. Îl adăugăm peste amestecul de mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2010, 14:16
primaaaaaa
la 15.12.2010, 14:19
bun venit! dar eu n-am trandafiri frumoşi
sărut-mâna pt furci
la 15.12.2010, 14:20
lasa,ca tu ai trandafirul japonez inflorit,al meu nu e
la 15.12.2010, 14:21
al meu e plin de boboci... sper să-mi înflorescă şi Crăciuniţa, deşi a făcut flori în noiembrie
la 15.12.2010, 14:44
eu stiu si chineza(doar stii) dar nu zic aici

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking