Ingrediente
- 3 cepe mici;
- 1 morcov taiat rondele;
- 200 g masline slab sarate;
- 2-3 frunze de dafin;
- 2 felii de lamaie;
- 1 lingurita Maggi sau orice delikat;
- un varf de lingurita sare;
- un varf de lingurita piper;
- 1 lingurita de faina diluata intr-o cescuta de apa;
- 2 linguri de bulion;
- Cateva frunzulite de patrunjel proaspat.
Mod de preparare
Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul taiat rondele, sare, piper si o lingurita de Maggi, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 10 minute.
Cand scade apa, adaugam maslinele si mai adaugam apa cat sa acopere doua degete. Lasam sa fiarba aprox 20 de minute.
Pentru a pregati sosul, adaugam in mancare 2 linguri cu bulion si cateva frunze de dafin. Apoi punem o lingurita cu faina intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine. O punem prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata. Se adauga 2 felii de lamaie, care se lasa pentru 2 minute, apoi le scoatem, pentru a nu face mancarea prea acra.
Se decoreaza cu patrunjel proaspat.
Pofta Buna!
Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/09/mancare-cu-masline.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|