Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural.
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, în conformitate cu recomandările de pe ambalaj. Când sunt gata, se strecoară, se clătesc în câteva ape și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.
Ceapa se curăță, se spală, se taie și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă.
Ardeii copți, scurși de zeamă, se taie și se călesc înăbușit cu ceapa, în tigaie.
Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc, după care se adaugă în tigaie și se gătesc înăbușit, cu celelalte legume, încă 3-4 minute.
Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se adaugă în tigaie, pentru a se prepara înăbușit, odată cu celelalte legume.
Se subțiază smântâna cu 100 ml de apă (supă concentrată) iar dacă se dorește un sos mai consistent, se adaugă și o lingură de amidon alimentar.
Se adaugă smântâna subțiată, în tigaie, se condimentează cu sare și piper după gust și se mai lasă preparatul încă 2-3 minute, la foc mic, supravegheat, ca să nu se prindă de fundul vasului (dacă s-a adăugat amidonul).
La urmă se adaugă pastele fierte și scurse de apă, se amestecă pentru omogenizare și după încă 1-2 minute, se ia tigaia de pe foc și preparatul se servește cald, cu un decor de frunze de pătrunjel.